Vánoční strom svítí Praze: každou hodinu ale znovu zhasne

TNBiz, 28.11.2015

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu bylo z bezpečnostních důvodů zrušeno. "Bezpečnostní složky nám doporučily, aby bylo rozsvícení vánočního stromečku v čase, který nebude určený," uvedla pražská primátorka Adriana Krnáčová. Magistrát chtěl zabránit kumulaci lidí a tím i hrozícímu nebezpečí.

Sobotní rozsvícení proto proběhlo naprosto nečekaně a bez slavnosti. Zároveň byly na Staroměstském náměstí zahájeny i tradiční vánoční trhy. Strom se ale zatím nerozzářil úplně, každou hodinu totiž na okamžik zhasne a vzápětí se znovu rozsvítí.

Magistrát chtěl údajně vyjít Pražanům vstříc a poskytnout jim rozsvícení stromku několikrát. Chtěli zamezit kumulaci lidí v jeden čas na jednom místě, zároveň jim ale slavný okamžik dopřát.

Na vánočních trzích budou panovat zvýšená bezpečnostní opatření. Policisté hlídkují na rušných pražských náměstích, ale i v nákupních centrech a vozech MHD. Návštěvu míst, kde se pohybuje více lidí, by si podle policie měli rozmyslet rodiče s malými dětmi nebo lidé se zvířaty.

Vánoční strom, který zdobí Staroměstské náměstí, je smrk z České Lípy a měří 22 metrů. Pokácen byl v neděli 22. listopadu a v noci na úterý vztyčen na náměstí.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky