Českému start-upu LidskáSíla.cz se daří s úklidem

Úklid domácnosti se stává v Česku čím dál oblíbenější. Start-up LidskáSíla.cz, který od letošního jara nabízí tyto služby, stále roste a v současné době může nabídnout 91 zkušených dam na úklid.

 HPig.jpg (866×577)

Zakladateli jsou úspěšný mladý podnikatel Robert Vojáček se svou přítelkyní Michaelou Somolovou (semifinalistkou soutěže Česká Miss 2011) a Šimonem Podlipským.

O růstu hovoří čísla

Start-up nedávno zveřejnil některé zajímavé údaje od založení v letošním dubnu: roste exponenciálně, úklidová špička je dopoledne ve všední dny, v pátek od 6:00 do 9:00, v úterý, středu, čtvrtek od 9:00 do 12:00 – uklidí se až 50 domácností, 75 % zákazníků je nadprůměrně spokojeno, nejvíce lidé připlácí za úklid oken (456), nejčastěji objednávají úklid ženy (63 %) a to v průměru na 4 hodiny úklidu v bytech o výměře 70 metrů čtverečních. V Praze je 100 % pokrytí místními dámami.

„Naším hlavním cílem je nabídnout zákazníkům služby v perfektní kvalitě za cenu, která nám dovolí adekvátně ohodnotit práci našich zaměstnanců,“ vysvětluje Robert Vojáček, jeden ze zakladatelů společnosti. „Základními hodnotami jsou pro nás transparentnost, důvěra, kvalita, rychlost a jednoduchost. Tedy přesně to, co lidé za své peníze očekávají. Díky zpětné vazbě od zákazníků víme, že právě proto jsou s našimi službami spokojeni,“ dodává.

Důležitou součástí zpětné vazby je hodnocení jak dam na úklid, tak zákazníků. Vždy po úklidu najde zákazník krátké zhodnocení úklidu – například připravenost domácnosti na úklid a dostatek čisticích prostředků. Zákazník má možnost úklid zhodnotit prostřednictvím e-mailového dotazníku. LidskáSíla navíc nabízí možnost reklamace úklidu bez udání důvodu do 24 hodin.

Jde o oboustrannou důvěru

Jak zmiňuje Robert Vojáček, tento typ byznysu je založen na důvěře všech stran: „Snažíme se jakýmkoli komplikacím a nepříjemnostem předcházet. Jednak jsou naše dámy na úklid trénované našim zkušeným kolegou Mirkem, jednak jsme samozřejmě pojištění. Při výběru vhodných kandidátek klademe důraz i na čistý trestní rejstřík a reference.“ Odměnou za kvalitně odvedenou práci je pro dámy na úklid nejen pochvala, ale především nadstandardní ohodnocení ve výši 110 za hodinu.

Kdo si obvykle rád odpočine od péče o domácnost? Téměř dvě třetiny úklidů si objednávají ženy. Nejčastěji je služba poptávána na devátou až dvanáctou hodinu dopolední, v úterý až čtvrtek. V pátek si dámy na úklid přivstanou, aby mohly začít už v 6 hodin ráno. Naopak nejméně vytížené bývají ve večerních hodinách od pátku až do pondělí. „Aktuálně nabízíme služby po celé Praze, ale našim cílem je rozšíření působnosti i do dalších měst v republice,“ komentuje Robert Vojáček.

Průměrně trvá úklid 4 hodiny

Během této doby dámy obvykle stihnou nejen uklidit, ale případně i vyžehlit prádlo. U příplatků mají zákazníci velký zájem o mytí oken, lednic a čištění trouby. Od června do listopadu umyly dámy z LidskéSíly téměř 500 oken, 83 chladniček a trub jen o 26 méně. Mezi další služby navíc patří i praní a žehlení prádla. Nejčastěji uklízejí v bytech o výměře 70 metrů čtverečních.

„Náš nejhorší měsíc byl růst 50 procent. V dobré dny je 50 úklidů denně,“ říká k exponenciálnímu růstu Vojáček.

Přestože dnes nabízí služba LidskáSíla jen úklid domácností či kanceláří, do budoucna by se ráda rozšířila i do dalších oblastí. „Chceme nabídnout i služby hodinového manžela, instalatérské práce či péči o seniory. Plánujeme i vytvoření mobilní aplikace pro ještě jednodušší využívání našich služeb,“ vysvětluje Robert Vojáček. Během následujících dvou let by společnost ráda dosáhla 100 tisíc hodin úklidu po celé České republice.

 

Lidská Síla v číslech. Zdroj infografiky: LidskáSíla.cz

  

       
O LidskéSíle.cz 
LidskáSíla.cz je český online start-up v jehož čele jsou zakladatelé Robert Vojáček (působil v Liftago) s přítelkyní Michaelou Somolovou a Šimon Podlipský. Tato platforma důvěry se zatím orientuje na úklid domácností, ale v budoucnu se chce zaměřit na poskytování dalších služeb v domácnosti, například péči o seniory. Objednat si domácí hospodyni lze na pár kliknutí. Dámy na úklid jsou školené a dobře placené. Aktuálně firma zaměřená na propojení dam na úklid se zákazníky roste a nabírá nové pracovníky. Do dvou let chce start-up zaštiťovat až 2000 důvěryhodných profesionálů ve službách po celé ČR.

Více informací na:
https://lidskasila.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry