Počasí příští týden: zataženo a oblačno, o víkendu začne mrznout

TNBiz, 15.11.2015

Po rekordně teplém začátku listopadu přišel první závan zimy. Sněžit začalo v sobotu odpoledne a bílá vrstva komplikovala dopravuv Krkonoších i v neděli. Meteorologové ale předpokládají, že se opět oteplí a sníh zřejmě nevydrží. Na vrcholu Sněžky padal sníh už 6. září.

Meteorologové varují před silným větrem. Má dosahovat síly vichřice schopné lámat větve a vyvracet stromy. Nebezpečí platí pro tuto neděli především pro Čechy. Vichřice hrozí na hřebenech hor podle předpovědi ČHMI i ve středu, kdy může vítr vát rychlostí až 110 km/h.

Ve třetím listopadovém týdnu se budou teploty pohybovat mezi 5 a 15 stupni Celsia. Ochlazení očekávají meteorologové zase až o příštím víkendu, kdy mají noční teploty klesnout až k -5 stupňům Celsia.

Předpověď na pondělí

V noci zataženo, místy občasný déšť, na severu a severovýchodě území četnější a trvalejší. K ránu v jihozápadní polovině Čech ustávání srážek a na jihozápadě postupně polojasno. Přes den zataženo až oblačno, ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku místy občasný déšť. Zpočátku na jihozápadě, během dne od jihozápadu i na ostatním území polojasno až skoro jasno. Večer od severozápadu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C. V noci čerstvý západní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 25 m/s bude během noci slábnout. Přes den mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý

Zataženo až oblačno, přeháňky nebo občasný déšť, zejména na severu území. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, bude večer v Čechách zesilovat na čerstvý 5 až 9 m/s, místy v nárazech 15 až 20 m/s.

Předpověď na středu

Zataženo až oblačno, přeháňky nebo občasný déšť, na horách na severu a severovýchodě srážky místy vydatnější. Odpoledne na jihozápadě ustávání srážek a ubývání oblačnosti na polojasno, na ostatním území srážky ještě místy a na hřebenech hor na severu a severovýchodě i sněhové. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 6 až 11 m/s, v nárazech 15 až 25 m/s, na hřebenech hor kolem 30 m/s.

Předpověď na čtvrtek

Oblačno až zataženo, během dne místy přechodně až polojasno, zejména na jihu. Od západu místy občasný déšť, na horách na severu srážky četnější. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 5 až 9 m/s, místy v nárazech kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek

Zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky, na horách srážky četnější a postupně na hřebenech sněhové. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 5 až 9 m/s, v nárazech kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky, na horách srážky četnější a postupně v polohách nad 500 m srážky sněhové. Ke konci období proměnlivá oblačnost a místy přeháňky, většinou sněhové. Nejnižší noční teploty zpočátku 6 až 2 °C, postupně 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 5 až 9 °C, postupně 1 až 5 °C.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky