Patria (Patria Finance)
Investice  |  06.11.2015 17:00:31

TopFiveTech - Facebook teď vládne všem; Visa kupuje svou sestru; PayPal jde do půjček

  • Výsledky Facebooku ve 3Q. Výsledky dopadly pozitivně. Patria Finance dokonce zvyšuje svojí cílovou cenu pro akcie Facebooku. Firma předvedla překvapivě silný zisk a také velmi solidní růst tržeb. Facebook roste také jako konkurence YouTube. Denně má 8 miliard shlédnutí videí od 500 milionů lidí, čísla tak Facebook zdvojnásobil od dubna tohoto roku, kdy jich bylo 4 miliardy. Úctyhodného čísla dosáhla firma také u počtu MAU (monthly active users), těch bylo v kvartále na 1,55 mld., tedy o 14 % více než ve stejném období roku 2014. Více si můžete přečíst v analýze analytika Patria Finance Branislava Sotáka - zde. 
  • Výsledky mladé a populární automobilky Tesla Motors za 3Q. Po finanční stránce se dají výsledky označit za smíšené. Zisk se propadl do větší než očekávané ztráty, zato tržby rostly a firma se znovu chlubila novým modelem až pro 7 osob. K růstu tržeb přispěl ve 3Q15 růst objednávek na Model S mimo USA meziročně o 50 %. Přestože je automobilka ve ztrátě, její akcie rychle rostla na trhu. Cena akcie rostla na výhledu, který věstí mnohem větší produkci. Firma řekla, že cítí také silnou poptávku po svých Powerwallech a dalších zařízeních pro uskladnění energie. Firma nadále investuje např. do Modelu 3 a taky do GigaFactory, která se již brzy přiblíží k dokončení. Více zde.
  • PayPal se pouští do půjček. Ano je tomu tak, v podstatě využívá svých informací cizích byznysech. Pokud obchodník, který si nechává platit prostřednictvím PayPalu potřebuje rychlou půjčku s nízkým objemem. Může využít zdroje PayPalu. Ten totiž obchodníkům umožňuje půjčit si až 15 % ročních tržeb, které obchodník přes PayPal uskutečnil. PayPal sází na jednoduchost bez zbytečného papírová a skoringového procesu banky. Peníze jsou téměř online na účtě, který je nutně potřebuje.
  • Kartový gigant Visa kupuje Visa Europe za 16,5 mld. EUR. Většina transakce bude v hotovosti, zbytek v cenných papírech konvertibilních na akcie Visa. Fakticky tak dochází ke konsolidaci světové operativy Visa. Pokud projde schválením regulátora vznikne tak největší kartová společnost na světě. Dohromady mají firmy vydaných na 2,9 miliardy karet, přes které proteče ročně 88 mld. USD v jednotlivých transakcích. K rozdělení firem došlo v roce 2004 kvůli vstupu na burzu, přesto Visa Inc. měla vždy opci na nákup své evropské sestry. Akcionáři po oznámení této změny vyjádřili nadšení nad tím jaké synergické efekty přinese sjednocení obou společností v jednu globální síť.
  • Blackberry má nový přístroj. Ano, je to tak, a neběží na systému BB10, ale na veleslavném Androidu, který se drží tržní většinu na trhu mobilních zařízení. Nový stroj vypadá jako běžné zařízení od Samsungu nebo Apple, prostě běžný dotykový displej, navíc je tam vysouvací hardwareová klávesnice, za které je právě BlackBerry relativně dost známé. Počty prodaných zařízení povážlivě BlackBerry klesly a tak se uvidí jestli krok do neznáma BlackBerry vyjde. Šance nejsou malé, pro ortodoxní zastánce jsou k dispozici telefony podle starého konceptu, pro ostatní je tu alternativa v podobě BlackBerry Priv. Více zde.

Jednou větou: 

  • Google chce přes zákaz zvýšit svojí přítomnost na čínském trhu.
  • Trh s ověřením identity pomocí biometrických údajů se začíná zahřívat. Všichni cítí velký potenciál.
  • Google chce pomocí dronů doručovat zboží již v roce 2017.
  • Microsoft a Red Hat budou spolupracovat formou partnerství na hybridním cloudovém computingu.
  • Twitter nahradil tlačítko hvězdičky pro “oblíbené” příspěvky ikonou srdce jako “like”.
  • Samsung v Indii vévodí trhu mobilních telefonů s největším tržním podílem.
  • Nová divize Intelu udělá z řady věc, ty chytré a také propojené.
  • Adobe Systems získává akvizičně analytický nástroj pro korporace jménem Digital Analytix.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688