Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  05.11.2015 23:54:01

5. listopadu: Tohle potřebujete vědět nejen o čtvrtečním obchodování na amerických burzách

Americké akcie čtvrteční obchodní seanci zahájily kolem nuly a v úvodu hledaly směr. Brzy ale všechny tři hlavní indexy přešly do červených čísel a nakonec s mírnými ztrátami i uzavřely. Trh reagoval na slabé výsledky některých firem. Například akcie v sektoru zdravotní péče klesly poté, co bylo zahájeno vyšetřování cen léčiv. Slavili naopak akcionáři sociální sítě Facebook, jejíž cenné papíry přepisovaly historii.

Dow klesl o 0,02 % na 17 863,43 bodu, širší S&P 500 odepsal 0,11 % na 2 099,93 bodu a Nasdaq Composite uzavřel se ztrátou 0,29 % na 5 127,74 bodu. Index volatility VIX klesl o 2,97 % na 15,05 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o jeden bazický bod na 2,235 %.

V mínusu seanci zakončilo šest z deseti hlavních sektorů, nejvíce klesly sektor základních materiálů, energetické odvětví a sektor veřejných služeb, dařilo se naopak finančnímu odvětví či sektoru necyklického spotřebního zboží.

Panel amerického Senátu zahájil ve středu vyšetřování zaměřené na zvyšování cen léčiv a vyžádal si dokumenty od čtyř výrobců léků. Jedním z nich je kanadská farmaceutická společnost Valeant (14,36 %), jejíž akcie klesly na NYSE přes čtrnáct procent.

Investoři nyní čekají na páteční zprávu o říjnové nezaměstnanosti v USA. Budou v ní hledat klíče, zda by americká centrální banka (Fed) mohla v prosinci zvýšit úrokové sazby. O této možnosti se ve středu zmínila šéfka Fedu Janet Yellenová.

Americké akcie (5. listopadu 2015)
Americké akcie (5. listopadu 2015)Zdroj: Google
 

Výrazně zdražily akcie sociální sítě Facebook (+4,64 %), které pozitivně reagovaly na čtvrtletní hospodářské výsledky, které společnost zveřejnila ve středu večer. Facebook vykázal za třetí čtvrtletí vysoký růst zisku i tržeb. Firmě pomohl další růst počtu uživatelů, zvláště těch, kteří se připojují přes mobilní přístroje, a také zájem o mobilní reklamu. Čistý zisk společnosti vzrostl o 11 % na 896 milionů USD. Příjmy z reklamy se zvýšily o 45,4 % na 4,3 miliardy USD, když mobilní reklama měla na příjmech podíl 78 %, zatímco loni ve stejném období to bylo 66 %. Na konci září měl Facebook 1,55 miliardy aktivních uživatelů měsíčně, což bylo o 14 % více než před rokem. Z toho 1,39 miliardy se jich připojuje na Facebook z mobilních zařízení. Během dne se akcie Facebooku vyšplhaly na rekordní maximum 110,65 USD a seanci zakončily na zavíracím maximu 108,76 USD.

Hlavní čtvrteční události na amerických trzích:

  • Růst produktivity v USA ve třetím čtvrtletí podle předběžných dat zpomalil na 1,6 % z předchozích 3,5 % (revidováno z 3,3 %), očekával se 0,3% pokles. Jednotkové náklady práce ve třetím kvartále podle předběžných údajů vzrostly o 1,4 %, čekal se 2,5% růst po předchozím poklesu o 1,8 % (revidováno z -1,4 %).
  • Týdenní počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech v týdnu do 31. října vzrostl na 272 tisíc z 260 tisíc v předchozím týdnu, očekávalo se 262 tisíc. Počet pokračujících žádostí v týdnu do 24. října vzrostl na 2,163 milionu z 2,146 milionu (revidováno z 2,144 milionu) v předchozím týdnu, čekalo se 2,140 milionu.
  • Internetová cestovní agentura Expedia koupí za 3,9 miliardy dolarů servis pro zprostředkování prázdninových pronájmů HomeAway. Transakci již schválila vedení obou firem, sdělila Expedia ve středu večer. Společnost si díky akvizici rozšíří záběr na trh pronájmů ubytování a podle analytiků míří ke střetu se službou Airbnb, která dominuje trhu sdílení bytů a domů ke krátkodobým pobytům.
  • JPMorgan zvyšuje cílovou cenu na akcie Facebook na 125 ze 118 dolarů, Susquehanna ji zvyšuje na 130 ze 125 dolarů.

 

Výsledková sezóna:


Pokračování shrnutí čtvrtečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

 

 Tepper: Tohle by teprve byl kouzelný lektvar pro akcie!Tepper: Tohle by teprve byl kouzelný lektvar pro akcie!

Existuje-li magická formule pro americké akcie, může jí být masivní uvolňování stále ještě příliš restriktivní čínské měnové politiky, tvrdí hedgeový manažer David Tepper z Appaloosa Management.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688