Ing. Petr Pasek (Slůně - svět jazyků)
Okénko pro podnikatele  |  29.10.2015 16:32:32

Český lektor nebo rodilý mluvčí?

Pokud váháte, zda pro svou výuku zvolit českého lektora nebo rodilého mluvčího, nejlepším kompromisem je alternace obou. Pokud si však musíte vybrat jednoho či druhého, optimální cestou výběru je zaměření se na studijní cíle s přihlédnutím na úroveň pokročilosti.

Jestliže jste na nižších úrovních (A1-B1) a zvažujete dlouhodobé studium, český lektor pro vás bude přínosnější, protože zejména při vysvětlování gramatiky budete všemu lépe rozumět a navíc u některých jazykových částí je snazší pochopení na základě srovnávání obou jazyků, které vám může poskytnout pouze český lektor. Obecně, pokud student na jakékoli úrovni potřebuje prohloubit hlavně znalosti z oblasti gramatiky, český lektor může být výhodnější volbou.

S rodilým mluvčím budete mít výhodu komunikace přirozeným způsobem, tedy setkáte se s reálným jazykem včetně přízvuku, plynulosti a rychlosti řeči, dikce, hovorových výrazů a kulturního kontextu. Na vyšších úrovních pokročilosti (B2 a výše) je rodilý mluvčí vyhledávanější a vždy se doporučuje, protože tak získáte zmíněné výhody a již jste schopni vysvětlení i složitějších gramatických jevů uchopit v cílovém jazyce. Také v momentu, kdy je vašim cílem například intenzivní příprava na zahraniční pobyt, volba rodilého lektora může být větším přínosem.

Na počátku veškeré snahy o zdokonalení se v jazyce musí být vždy jasná vidina cíle, jak krátkodobého, tak dlouhodobého. Pokud máte vždy na paměti svou vizi, výběr lektora stejně jako dalších aspektů jazykové výuky bude vždy snadnější a studium efektivnější.

Ve Slůněti proto vytváříme individuální kurzy přímo na míru pro každého klienta. Výsledkem stylu výuky je propojení požadavků a představ klienta s naším doporučením.

Ing. Petr Pasek

Ing. Petr Pasek Studoval v České republice, ve Spojených státech a Velké Británii. Před 16 lety s nejlepší kamarádkou Lucií Vlkovou spoluzaložil v Ostravě jazykovou školu a překladatelskou agenturu Slůně – svět jazyků. V současné době je zodpovědný za obchodní strategii a celkový rozvoj firmy.



Logo Slůně - svět jazyků

Slůně - svět jazyků

Jazyková škola a překladatelská agentura Slůně - svět jazyků poskytuje od roku 1998 komplexní, flexibilní a profesionální služby v oblasti jazykové výuky, překladů a tlumočení. Nabízí kvalifikované lektory, dobrou cenu, úsměv a individuální a přátelský přístup ke každému klientovi. Na všech svých pobočkách (Praha, Ostrava, Brno, Plzeň, Hradec Králové, Pardubice) zajišťuje jazykové kurzy pro všechny - od firemní až po výuku pro děti, pro jednotlivce nebo skupiny, začátečníky i pokročilé. Od roku 2014 také úspěšně zprostředkovává od a-z kurzy v zahraničí v nejrůznějších destinacích.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

26.03.2024  5 důvodů, proč by měl e-shop outsourcovat logistiku Michal Petrák (Comgate)
17.03.2024  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688