Research (Penizenavic.cz)
Hypotéky  |  27.10.2015 20:16:38

Refinancování hypotéky k Hypoteční bance bez prokazování příjmů – v jakých případech je možné?

Pokud se Vám nelíbí chování banky, u které právě máte hypotéku s končící fixací úrokové sazby, nebo se Vám nelíbí sazba, kterou Vám banka pro nové období nabídla, můžete svoji hypotéku snadno a rychle převést k Hypoteční bance. V některých případech dokonce i způsobem, který nevyžaduje prokazování příjmů. Kdy je takové refinancování možné, to se dozvíte na následujících řádcích.  

Na začátek si řekněme, jaký typ úvěru lze takto refinancovat. Ať nevzbuzujeme falešné naděje lidí, kteří potřebují refinancovat:

 

Z toho nám vyplývá, že zjednodušené refinancování lze použít pro refinancování účelových půjček, úvěrů, překlenovacích úvěrů a účelových hypotéky. Platí přitom, že o hypotéku u Hypoteční banky musí žádat všichni původní dlužníci uvedení ve smlouvě o úvěru, který chcete refinancovat k Hypoteční bance. Předmětem či objektem úvěru (tj. typem nemovitosti, na který si půjčujete/kterým ručíte) může být: stavební pozemek, rodinný dům, rekreační objekt, bytová jednotka.

Refinancovat můžete úvěr do výše 7 000 000

Možnosti zjednodušeného refinancování k Hypoteční bance můžete využít v případě, že výše refinancovaného úvěru činí 300 000 – 7 000 000 . Platí přitom, že poměr výše úvěru k ceně nemovitosti může činit maximálně 85 % (tj. pokud refinancujete úvěr ve výši 850 000 , měli byste mít zástavu v hodnotě min. 1 000 000 ). Cena nemovitosti bude pro potřeby refinancování hypotéky vycházet z odhadu, který si na vlastní náklady zajistí Hypoteční banka (tj. Vy za tento odhad neplatíte).

Splatnost refinancované hypotéky může činit až 30 let (doba maximální splatnosti rovněž závisí na věku žadatele s nejvyšším příjmem).

Jak je to s prokazováním příjmů?

Své příjmy žadatelé o hypotéku se zjednodušením refinancováním prokazují prostřednictvím čestného prohlášení, v němž uvádím, že mají příjmy, které jim umožňují bezproblémové splácení hypotéky. Splátka nové hypotéky přitom nesmí být vyšší o více jak 10 % (max. však 1 000 ), než splátka původní hypotéky.

To, jak může vypadat splátka Vaší nové hypotéky u Hypoteční banky, si můžete spočítat v kalkulačce přímo na webu Hypoteční banky, případně v hypoteční kalkulačce webu Penizenavic.cz.

Spolu s hypotékou si u Hypoteční banky nemusíte kupovat žádné jiné produkty

Na hypotečním trhu se čím dál více objevují nabídky, kdy banky nabízejí nízké úrokové sazby či snazší proces vyřízení hypotéky v případě, že si žadatel k hypotéce sjedná i další produkty. Mezi nejčastěji „doporučované“ produkty patří: životní pojištění, kreditní karta, běžný účet, pojištění nemovitosti.

Ano, pojištění nemovitosti je povinné u všech bank. Nicméně, Hypoteční banka Vám umožňuje si tento produkt sjednat u kterékoliv pojišťovny. I v případě tohoto typu produktu si tak můžete vybrat ten, který je pro Vás nejvýhodnější (tj. pojištění nemovitosti, které nejlépe splňuje Vaše požadavky).

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články k hypotékám









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688