ZUNOBANK (ZUNOBANK)
Investice  |  26.10.2015 22:26:09

Průzkum: Češi začali více šetřit na půjčkách

Češi se v poslední době začali více zajímat o svoji finanční situaci, častěji sledují nabídky bank a chtějí více ušetřit. Vyplývá to z průzkumu společnosti GfK pro banku Zuno.

Využívají k tomu nejčastěji přenesení úvěru do jiné banky. Například možnost snížení úroku při refinancování půjčky označuje 42 % Čechů za nejdůležitější benefit.

Stejné procento lidí také oceňuje okamžité snížení měsíčních splátek, 40 % oslovených preferuje snížení celkových nákladů na úvěr.

"Zajímavým zjištěním, které vyplynulo z našeho průzkumu, je frekvence sledování nabídek na refinancování úvěrů. Téměř polovina respondentů sleduje nabídky na refinancování alespoň jednou za měsíc, přičemž více než polovina z nich dokonce vícekrát,“ uvedl Július Filo, Sector Leader, Financial Services & Technology GfK.

Zájem o konsolidace a refinancování úvěrů v Česku roste. Za poslední dva roky vzrostl u Zuno poměr refinancování na celkovém objemu poskytnutých úvěrů o 70 %. Refinancování tvoří 20 % z celkového počtu úvěrů a 30 % z celkového objemu půjček v Zuno.

Průzkum pro Zuno banku proběhl online na reprezentativním vzorku 300 respondentů. Předešlý průzkum přitom ukázal, že úsporu díky přenesení úvěru do jiné banky reálně zvažuje až 44 % Čechů.

„Data z průzkumu ukazují, že lidé si jsou vědomi možnosti ušetřit na své půjčce, zejména díky trvajícímu poklesu úrokových sazeb. Další možností je ušetřit i na poplatcích souvisejících s vedením úvěrového účtu," komentuje výsledky průzkumu specialista na úvěry banky Zuno Jozef Dudáš.

Přenesení půjčky je určeno zejména pro ty, kdo jsou nespokojení se svým starým úvěrem. Klienti nových bank na trhu vyhledávají především refinancování bez poplatků, bez ručitele a bez nutnosti udávat účel půjčky, a chtějí mít možnost vyřídit vše přes internet.

Rady, jak si prověřit starý úvěr, přinášíme v tomto blogu

Logo ZUNOOnline banka Zuno zahájila svou činnost v roce 2010 na Slovensku, po kterém následovala v polovině roku 2011 Česká republika. Patří mezi vůbec první online banky působící v regionu střední a východní Evropy. Jako jediná banka v Česku ani na Slovensku nedisponuje žádnými fyzickými pobočkami, funguje pouze online. Během 3 let se ze start-up společnosti stala online banka s 200 000 klienty nabízející široké produktové portfolio (běžný účet s debetní kartou, spořicí účet, online půjčka a refinancování, kreditní karta nebo kontokorent). Nekonveční značka zaměřená na jednoduchost dle motta Less bank, more life. Další informace o českém zastoupení Zuno Bank AG naleznete na zuno.cz nebo .

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688