Nový vysavač: jak správně vybrat vysavač?

TNBiz, 21.10.2015

Na trhu jsou tři hlavní druhy vysavačů: běžný, tyčový a robotický. Všechny mají své přednosti přizpůsobené různým potřebám. Podle průzkumu agentury TNS Infratest použije k úklidu své domácnosti Čech svůj vysavač jednou až dvakrát týdně.

Čím větší domácnost, tím častěji je používán. Každodenní výzvy vám ukážou, jaký vysavač se pro vás skutečně hodí a nehraje roli, zda máte tvrdé podlahy nebo koberce. Moderní vysavače lze snadno upravit pro oba typy podlahové krytiny (pevné podlahy i koberce) nebo se dokonce aktuálně vysávanému povrchu přizpůsobují automaticky.S dlouhým dosahem a odpovídajícím příslušenstvím lze běžným i tyčovým vysavačem rovněž čistit čalounění a stropy.

Jaká jsou ale hlavní kritéria pro výběr správného typu vysavače?

Běžný vysavač

Výkonný vysavač s nádobou je skvělý pro rozlehlé přízemní domy. Pružná sací trubka zvláště usnadňuje dosažení pod nízké kusy nábytku. Sáček na prach má větší objem a nemusí se tak často měnit.

Tyčový vysavač

Nová verze retro vysavače: tyčový model. Se štíhlou a klasickou konstrukcí je speciálně vhodný i pro malé domácnosti. Díky jeho štíhlé siluetě s ním lze značně lépe manévrovat a zabere o dost méně místa pro uskladnění než vysavač běžný.

Má-li váš životní prostor několik pater nebo má-li hodně schodů, tyčový model poslouží i vám. Je lehčí a lépe ovladatelnější než "jeho větší příbuzný" a také je výhodný, má-li váš dům mnoho zákoutí a skulin nebo je-li hodně kusů nábytku na malém prostoru.

Robotický vysavač

Pouze několik procent českých domácností má robotický vysavač, což jej stále činí vzácným. A přece je takový inteligentní malý stroj skutečnou podporou pro vaše domácí práce: můžete jej naprogramovat, aby provedl svůj úkol, i když nejste zrovna doma. Robot umí automaticky vyčistit všechny podlahy a dokonce se sám vrátí do své nabíjecí stanice. Vše, co musíte udělat, je pouze vyprázdnit prachovou nádobu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky