Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  19.10.2015 23:05:41

19. října: Tohle potřebujete vědět nejen o pondělním obchodování na amerických burzách

Americké akcie zahájily pondělní obchodování poklesem. Důvodem byly pokles cen ropy a řada slabých hospodářských výsledků, v čele s čísly banky Morgan Stanley a ropné firmy Halliburton. Později se jim však podařilo ztráty smazat a index Nasdaq Composite posílil díky růstu zdravotnických a biotechnologických firem.

Index Dow připsal 0,08 % na 17 230,54 bodu, S&P 500 uzavřel s mírným ziskem 0,03 % na 2 033,66 bodu a Nasdaq Composite posílil o 0,38 % na 4 905,47 bodu. Index volatility VIX klesl o 0,47 % na 14,98 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se snížil o jeden bazický bod na 2,023 %.

Americké akcie (19. října 2015)
Zdroj: Google

Akcie společnosti Nike vyskočily na historické maximum poté, co analytický tým v Evercore zvýšil jejich cílovou cenu na 200 dolarů ze 150 dolarů a prohlásil, že se firma "stává jedním z těch vzácných podniků, jejichž výrobky používá skoro každý téměř denně" a že "teprve začíná" plně optimalizovat svou pozici na trhu. Doporučení na akcie Nike v pondělí zvýšila také BB&T na "kupovat" z "držet" při cílové ceně 148 dolarů. V pondělí titul uzavřel na ceně 133,21 dolaru.

Akcie firmy Weight Watchers v pondělí více než zdvojnásobily svoji hodnotu v reakci na zprávu, že americká moderátorka a mediální magnátka Oprah Winfreyová koupila 10% podíl ve firmě. Herečka se zároveň stane členkou správní rady a bude společnosti pomáhat s propagací.

 

Hlavní pondělní události na amerických trzích:

  • Herečka a mediální magnátka Oprah Winfreyová kupuje 10% podíl ve společnosti Weight Watchers, zaměřené na programy na hubnutí, a připojí se i ke správní radě firmy. Akcie v reakci na zprávu v předobchodní fázi posilují o 90 % na 12,93 dolaru. Winfreyová koupí téměř 6,4 milionu akcií za páteční zavírací cenu 6,79 dolaru, tedy za zhruba 43,2 milionu dolarů. Bude mít také možnost rozšířit svůj podíl o dalších 5 %. Pokud by dalších 5 % dokoupila, stala by se druhým největším akcionářem společnosti, hned po investiční firmě Invus Public Equities Advisors, která k 30. červnu vlastnila 51,5% podíl.
  • Americké federální vyšetřování údajného rozsáhlého uplácení v mexické pobočce maloobchodního gigantu Wal-Mart zásadnější prohřešky proti zákonům nenašlo. Případ tak bude mnohem méně závažný, než vyšetřovatelé na základě zpráv tisku čekali. Napsal to v pondělí s odvoláním na informované zdroje list The Wall Street Journal.
  • Index trhu s nemovitostmi NAHB v říjnu vzrostl na 64 bodů ze zářijových 62 bodů, čekala se stagnace.
  • BB&T Capital zvyšuje doporučení na akcie Nike na "kupovat" z "držet", cílovou cenu stanovuje na 148 dolarech.
  • Credit Suisse přidává akcie McDonald's na seznam nejlepších amerických titulů k nákupu, považuje je za "jednu z nejlepších investičních příležitostí".
  • Pacific Crest snižuje doporučení na akcie Oracle na "sector weight" z "overweight".
  • V posledních třech týdnech čínští hackeři opět několikrát zaútočili na americké firmy. Sdělila to americká společnost pro počítačovou bezpečnost CrowdStrike, která je blízká americké vládě, uvedla agentura AP. Sdělení podle AP naznačuje, že Čína začala velmi rychle porušovat svou nejnovější dohodu se Spojenými státy o boji proti hackerství.

 

Výsledková sezóna

  • Čistý zisk amerického výrobce hraček Hasbro ve třetím čtvrtletí vzrostl o 15 % na 207,6 milionu USD. Růst podpořil zájem o hračky spojené s firmy Hvězdné války a Jurský svět. Uvedla to firma v pondělním prohlášení.
  • Zisk americké investiční banky Morgan Stanley se ve třetím kvartále propadl o 42 % a klesl druhé čtvrtletí po sobě. Výsledky podkopal podobně jako u jiných bank odvrat investorů od akcií, dluhopisů a komodit kvůli otřesům na trzích, vyvolaných zejména ochabováním čínské ekonomiky.Výsledky IBM ve 3Q: Zisk na akcii ve výši 3,02 USD (odhad: 3,30 USD), tržby 19,3 miliardy USD (odhad: 19,63 miliardy USD). Akcie v pondělním after-marketu kolem 23.00 SELČ -5 %.
  • Výsledky IBM ve 3Q: Zisk na akcii ve výši 3,02 USD (odhad: 3,30 USD), tržby 19,3 miliardy USD (odhad: 19,63 miliardy USD). Akcie v pondělním after-marketu kolem 23.00 SELČ -5 %.

Pokračování shrnutí pondělního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

 

 

Boom fúzí a akvizic na jediné stránceBoom fúzí a akvizic na jediné stránce

Aktivita v oblasti fúzí a akvizic se díky přebytkům levných peněz, kterými se společnosti předzásobily, blíží k rekordním úrovním z roku 2007. Podle analytiků už ale vrchol není daleko.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688