Předpověď počasí: pokračování sychravého podzimu

TNBiz, 19.10.2015

V minulém týdnu se i přes den pohybovaly teploty okolo nuly a  západ republiky zasypal dokonce sníh. Podzimní počasí přišlo na vkus většiny Čechů příliš nečekaně.

Máme pro vás ale dobrou zprávu! Tento týden bude sice až do čtvrtka zataženo a dešťivo, ale víkend by měl být slunečný a teplý.

Pondělí

Týden začne tak, jak ten předchozí skončil. Bude zataženo, můžeme čekat i přeháňky. Na jihu a jihovýchodě republiky bude pršet více, ve vyšších polohách se dočkají i sněhu. Teploty budou mezi 7 až 11 °C, na horách kolem 3 °C.

Úterý

I v úterý bude obloha převážně zatažená, na většině území bude navíc pršet a v polohách nad 900 m se znovu objeví sněžení. Nejvyšší denní teploty budou stejné jako v pondělí, tedy 7 až 11 °C.

Středa

Ani ve středu se počasí nezlepší, teploty budou znovu stejné (7 až 11 °C). Nad Českem zůstane zataženo, místy občasný déšť, ve vyšších polohách zase sněžení.

Čtvrtek

Ve čtvrtek už se o jeden stupeň oteplí, bude mezi 8 a 12 °C. Znovu čekejte oblačno až zataženo, od severozápadu se občas přižene déšť, nad 1000 m bude padat sníh.

Pátek

V pátek už se počasí výrazně vylepší, podle ČHMÚ i norské předpovědi by měly teploty vyšplhat až na 16 °C! I tak začne den deštivě, postupně ale srážky ustanou a vysvitne sluníčko.

 

 

Sobota a neděle

O víkendu by mělo krásné počasí vydržet, v sobotu bude polojasno, v neděli už slunečno. Po ránu se na některých místech setkají s mlhami a nízkou oblačností, přes den se ale i tam vyčasí. Portál ČHMÚ uvádí teploty od 9 do 14 °C, Norové jsou ale optimističtější a slibují znovu až 16 °C. Slunečno by mělo být až do úterý.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky