Patria (Patria Finance)
Investice  |  16.10.2015 17:33:50

Summary: Honeywell (DIP), General Electric, Schlumberger (DIP)

USA:

Honeywell International (DIP) ve třetím čtvrtletí vyprodukoval v tržbách 9,6 mld. USD. Meziročně se jedná o pokles ve výši 4,9 %. Údaj je taktéž nižší, než konsensuální odhad nastavený na hladině 9,85 mld. USD. Zisk na akcii dosáhl 1,6 USD proti očekávaným 1,54 USD. Společnost tak úspěšně implementovala plán úspor, díky němuž tlumila negativní vliv plynoucí z horších čísel v oblasti služeb pro ropný průmysl. Výhled pro celoroční EPS zůstal beze změny v pásmu 6,05 – 6,15 USD. Akcie ztrácí 2 %.

General Electric ve třetím čtvrtletí hospodařila s upraveným provozním ziskem na akcii ve výši 29c a o 3c překonala očekávání. Přičinil se o to lepší výsledek průmyslové divize a nižší korporátní náklady. Marže v průmyslové divizi stoupla meziročně o 100 bps na 17,3 %. Dobrou zprávou je taktéž vyšší hrubá marže a především nižší náklady. Ty signalizují první plody celkové snahy zjednodušit procesní fungování podnikání. GE totiž v rámci strategického plánu osekává nejádrové operace (např. odprodej finančních odnoží) a zaměřuje se na primární oblast svého fungování (průmysl). Méně příznivou zprávou je pokles objednávek (-26 %), který je dán nižší poptávkou v segmentu těžby ropy a dopravy. Akcie připisují procento.

Schlumberger (DIP) ve 3Q letošního roku zaznamenal meziroční propad zisku o 78 % na 989 mil. USD. EPS tak dosáhlo 78c proti očekávaným 77c. Tržby propadly o 33 % na 8,47 mld. USD, když hlavní propad zaznamenala společnost v Severní Americe. Hlavní negativum výsledků představuje doprovodný komentář. Dodavatel kapitálové vybavení pro ropný průmysl totiž avizoval, že možná bude nucen přistoupit k dalšímu osekání nákladů a propouštění, neboť počítá, že se vzedmutí těžební aktivity zpomalí. I případný růst cen ropy totiž nedokáže dostatečně vylepšit tvorbu provozního peněžního toku a financování kapitálových výdajů těžaři bude nadále komplikované. Rizika pro cenu ropy jsou navíc vychýlena spíše dolů, a to v důsledku několika významných faktorů. Mezi nimi můžeme zmínit obavu o zpomalení čínského hospodářství, které významnou měrou přispívá globální poptávce po ropě, taktéž ale riziko plynoucí z nabídkové strany v podobě vstupu Iránu na trh. Dodejme, že Schlumberger v srpnu oznámil záměr koupit konkurenční Cameron International za 14,8 mld. USD. Akcie ztrácí 4 %.


Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688