Opravárna rozšiřuje sběrná místa do kaváren

Komunitní web Opravárna se po otevření servisních míst nadále přibližuje offline zákazníkům. Ve spojení s kavárnami vznikají pod názvem OpraKavárna sběrná místa pro drobnou elektroniku, telefony nebo tablety. Nové prostory budou znamenat větší pohodlí pro zákazníky, zvýšení návštěvnosti zavedených kaváren a samozřejmě další šíření ekologie, recyklace nebo zaměstnání pro handicapované.

Prvním místem s licencí OpraKavárna je retro rodinná restaurace a kavárna s dětskou hernou Králík v rádiu v Charkovské ulici v Praze. „Našim hostům toho kromě dobrého jídla a pití chceme nabídnout co nejvíc. OpraKavárna nám nejen přivede nové zákazníky, ale podpoříme díky tomu dobrou věc. A to je nejdůležitější,“ říká majitelka kavárny Ivana Karhanová.

Společnost Opravárna nedávno otevřela dvě samostatná místa s názvem Service place. Kavárny jsou dalším neotřelým způsobem, díky kterému mohou zájemci nechat pohodlně opravit své rozbité věci a ne je zbytečně vyhazovat a kupovat nové. „Chceme pro naše zákazníky kvalitní servis, ale také pohodlí. V dnešní době, kdy je na všechno stále méně času, jistě lidé uvítají, že mohou spojit příjemné s užitečným: posedět v kavárně, dát si tam schůzku nebo si třeba číst a zároveň přinést na diagnostiku rozbitý telefon či tablet,“ uvádí jednatel společnosti Opravárna Jan Charvát.

Jak to funguje

Nové sběrné místo pozná každý zákazník jednoduše. Kavárna má označení na dveřích, postupně se budou také objevovat na mapce sběrných míst na www.opravarna.cz . Na místě se bude v určených hodinách nacházet prověřený opravář, který přijímá zakázky a provádí diagnostiku – menší opravy se provádějí přímo na místě, u větších dostane zákazník všechny nutné informace. Rozbité věci však bude možné nosit po celou otevírací dobu daného zařízení a na stejném místě si ji také vyzvednout. Když v kavárně nebude přítomen přímo opravář, zakázku převezme obsluha.

OpraKaváren bude stále přibývat. Držitelem licence se může stát každý provozovatel, v jehož kavárně má obsluha čas na přijetí zakázky . Kavárna by také měla být na dobře přístupném místě.

Opravárna

Opravárna doposud fungovala jen na webu. Sdružuje po celé republice lidi, kteří na jedné straně umí cokoliv opravit, renovovat nebo třeba zašít, s těmi, co naopak potřebují opravu. Web umožňuje zájemcům zadat zakázku a dohodnout se na ceně a průběhu přímo s opravářem. Doposud je na webu zaregistrováno přes 2000 opravářů a Opravárna už přijala od ledna 2015 přes 3000 zakázek.

Vadí nám, že většina výrobků od mobilních telefonů až po lednice či boty je často vyráběna tak, že se krátce po uplynutí záruční doby rozbijí. Současně nastavená ekonomika nás nutí koupit nový výrobek, přestože je možné tyto výrobky i opravit. Končí tak zbytečně v odpadu a přitom republika i naše blízké okolí je plné šikovných lidí, kteří by těmto výrobkům dokázali prodloužit život a jen nemají příležitost. Proto jsme vytvořili Opravárnu. Zavazujeme se, že se po celou dobu budeme striktně řídit pravidly sociálně zodpovědného podnikání, tedy především se budeme snažit poskytnout výdělek sociálně znevýhodněným občanům a nadpoloviční část případného zisku vždy reinvestujeme zpět do rozvoje podnikání. Nekupujte zbytečně nové výrobky, šetřete přírodu a pomáhejte lidem znevýhodněným na pracovním trhu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy