Pravé podzimní počasí začne: bude sychravo a deštivo, na horách sníh

TNBiz, 12.10.2015

V pondělí bude počasí v Česku ovlivňovat studený vzduch proudící nad naše území od severovýchodu. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu očekávají, že bude jasno až polojasno, ráno se ještě mohou objevit mlhy. Večer bude od západu přibývat oblačnost.

Na severovýchodě a severu Moravy bude dnes zataženo a během dne by se mělo i začít sněžit! V nížinách do 400 metrů budou srážky smíšené nebo dešťové, k večeru pak budou slábnout. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 6 až 10 °C, na severovýchodě a východě území jen kolem 3 °C. Na horách na severu a severovýchodě území bude mrznout celý den.

Mrazivá bude i noc na úterý. ČHMÚ očekává teploty v rozmezí +1 až -3 °C. Na severu a severovýchodě Moravy bude zataženo a na horách by mělo i slabě sněžit. V průběhu dne a k večeru bude od jihu přibývat oblačnost a na jihu území by večer mělo i pršet. Nejvyšší denní teploty se budou opět pohybovat v rozmezí 6 až 10 °C.

Ve středu očekávají meteorologové zataženou až oblačnou oblohu. Od jihu přijdou dešťové srážky, v polohách nad 800 metrů sněžení nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty zůstanou nad nulou, přesněji v rozmezí 5 až 1 °C. Přes den teplota vystoupá jen na 9 °C.

Dešťové přeháňky by měly většinu České republiky zasáhnout ve čtvrtek. Na severozápadě a na horách budou zpočátku srážky i smíšené. V noci se nejvyšší teploty budou pohybovat v rozmezí 6 až 2 C, přes den v rozmezí 6 až 10 °C. Na jihovýchodě pak vystoupá ručička teploměru až na 12 °C.

I v pátek zasáhnou většinu republiky dešťové přeháňky. Nejnižší noční teploty budou v rozmezí 7 až 3 °C, přes den pak v rozmezí 5 až 9 °C, na jihovýchodě až 12 °C.

O víkendu očekává ČHMÚ zataženou oblohu, z počátku bude pršet na většině území, postupně však bude déšť ustupovat. Na horách bude přechodně sněžit. Nejnižší denní teploty budou mezi 7 a 2 °C, přes den mezi 6 až 11 °C.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky