Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Prezentace  |  07.10.2015 11:39:03

ČSOB v rámci Nadačního programu vzdělání letos nově podpořila projekty týkající se bezpečnosti v online prostředí


Letos již po šesté podpořila ČSOB v rámci Nadačního programu vzdělání projekty, které se soustředí na finanční gramotnost. Nově podpořila také projekty zabývající se bezpečností v online prostředí. Banka se v poslední době tématu bezpečnosti v online prostředí intenzivně věnuje, a proto považuje za důležité vzdělávání v této oblasti. Téma bylo pozitivně přijato i mezi samotnými účastníky programu. 

  

V letošním roce rozdělila ČSOB mezi projekty celkem 2 miliony korun. V prvním kole programu podpořila jedním milionem projekty týkající se zvyšování finanční gramotnosti. V druhém kole přispěla další milion korun na projekty zabývající se bezpečností v online prostředí. Za celou dobu fungování Nadačního programu vzdělání bylo podpořeno celkem 94 projektů částkou přesahující 8,2 milionu korun.

  

Druhé letošní kolo Nadačního programu vzdělání se týkalo aktuálního tématu – bezpečnosti v online prostředí. ČSOB a Era se tomuto tématu intenzivně věnují a vyvíjí značné úsilí, které vede k vysoké úrovni bezpečnosti. Banka klade velký důraz na klientský zážitek a bezpečnost klientských dat a informací. Pozornost věnovaná zabezpečení bankovních systémů včetně internetového bankovnictví se zvyšuje. „Neustále inovujeme, a to jak v oblasti procesů, tak technologií. Naším cílem je udržet silnou ochranu a také si udržet maximální možné  standardy v systémech, kde nabízíme své služby. Stejně jako jinde ale platí, že největší devizou v oblasti zabezpečení je chování samotných uživatelů,“ říká Ladislav Kepšta, manažer zodpovědný za bezpečnost elektronických kanálů v ČSOB.

 

 

Do druhého kolo grantového programu se přihlásilo celkem 63 projektů, ČSOB podpoří osm z nich částkou jeden milion korun. „Prostřednictvím grantů neziskovým organizacím chceme podpořit vzdělávání různých skupin osob v tom, jak se bezpečně chovat a pohybovat v prostředí internetu. Přispíváme tak k našim inovacím v oblasti bezpečných technologií a systémů a potvrzujeme filozofii odpovědného přístupu k podnikání,“ říká Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

Jedním z projektů, který získal finanční podporu od ČSOB, se stala Prevence kyberšikany na základních a středních školách. Organizace Fórum pro prožitkové vzdělávání se snaží přiblížit problematiku bezpečnost v online prostředí pomocí interaktivního edukativní divadla a pomáhá dětem lépe se připravit na řešení obtížných situací. Divadelní představení sledují problematiku kyberšikany nejen z pohledu oběti, ale rovněž očima agresora, pedagogů a rodičů. Celkem 20 představení, jejichž prostřednictvím bude proškoleno 1 200 dětí, 80 pedagogů a 2 400 rodičů, podpoří ČSOB částkou 190 tisíc korun.

 

Dalším úspěšným projektem, ke kterému poputuje 195 tisíc korun z Nadačního programu ČSOB, se stal Streetwork online, který organizuje Česká asociace steetwork. Ta přesouvá práci za dětmi na internet, do virtuálního nízkoprahového klubu. Formou článků, soutěží, komiksů a video spotů se projekt bude věnovat např. pojmům kyberstalking, kybergrooming, sexting, phishing, malware, falešné aplikace. Na portálu si mohou děti a mladí lidé o těchto tématech také popovídat prostřednictvím chatu s pracovníky sdružení.

 

Jedním z osmi úspěšných projektů je i program týkající se zásad bezpečnosti v online prostředí pro osoby se sluchovým postižením, který má na svědomí organizace Orbi Pontes. Tento projekt získal od ČSOB finanční podporu 84 tisíc korun. Monika Jindrová, ředitelka Orbi Pontes, spolupráci ohodnotila následovně: „Lidé se sluchovým postižením mají omezenou nabídku mimoškolního vzdělávání. Díky podpoře ČSOB Nadačnímu programu vzdělání můžeme vytvořit a nabídnout interaktivní semináře zaměřené na bezpečné internetové bankovnictví a bezpečné sdílení dat. Kurzy budou tlumočeny do českého znakového jazyka a simultánně přepisovány. Tím budou zpřístupněny všem osobám nezávisle na typu jejich sluchového postižení. Podpory ČSOB si velmi vážíme a děkujeme za ní.“

 

Era je obchodní značka Československé obchodní banky, a.s.

 

Pavla Hávová 

 Tisková mluvčí ČSOB

 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688