Recept na těstoviny s krevetami: rychlá večeře s minimem kalorií

Potřebujete zhubnout nebo jen nechcete k večeři těžké jídlo? Lehkou a zároveň dietní alternativou jsou těstoviny Perfect Pasta, které se skládají pouze z vody (96 %) a tzv. Glukomannanu (3,8 %) – rozpustné vlákniny, které jsou připisovány prokazatelné pozitivní účinky na redukci váhy. Díky svému složení nemají tyto těstoviny téměř žádné kalorie a jsou zcela bez cukru, tuku a lepku. Jejich příprava je navíc časově nenáročná. Jak na to?

POTŘEBUJETE:

200 g Perfect Pasta

5 ks větších krevet

hrst řeřichy

pomerančová šťáva z půlky pomeranče

½ citrónu

sůl

pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Krevety orestujeme na olivovém oleji, osolíme, přidáme pomerančovou šťávu a plátky citronu. Slijeme Perfect Pastu a propláchneme v proudu horké vody. Poté ji přidáme na pánev do zbylého výpeku z krevet a smícháme zbylými ingrediencemi. Podáváme posypané čerstvou, jemně pokrájenou řeřichou.

Perfect Pasta je stoprocentně přírodní zeleninová alternativa t ěstovin z plodiny Konjac Amorphalus, kořenové zeleniny, která se pěstuje téměř v celé jihovýchodní Asii. Sama o sobě má velmi neutrální chuť, lze ji proto podávat jak ve formě slaného, tak sladkého pokrmu.

Je vhodná pro jakýkoliv typ diety, pro diabetiky, celiaky, vegetariány, vegany nebo lidi s vysokým cholesterolem. Významné redukční účinky jsou dány schopností Glukomannanu až několikrát zvětšit svůj objem, což potlačuje „chutě“, pocit hladu a přejídání. Svým dokonale vyladěným složením lehce nahradí běžné přílohy, které jídlům přidávají zbytečné kalorie navíc. Jedno 200 gramové balení obsahuje pouhých 24 kcal.


Zdroj: Perfectpasta.cz


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend