Pavel Šafařík (Sagefin)
Akcie ve světě  |  29.09.2015 09:59:41

Rekordní sázky na S&P 500 - býčí trh bude pokračovat!

Světové akciové trhy v úvodu nového týdne silně ztrácejí, a to bez přítomnosti jakýchkoliv důležitých fundamentálních událostí. Kromě negativního sentimentu pramenícího z ochabující čínské ekonomiky a očekávaného utahování měnové politiky ze strany FEDu, lze za těmito výprodeji spatřit jednoduše výběry zisků a fakt, že akciové trhy rostly strmě vzhůru několik let v řadě. Určitá korekce je tedy na místě.

Mnoho investorů si nyní pokládá otázku, zda je velký býčí trh na akciích již u svého konce a čeká nás období propadů a globální ekonomické recese. Vzhledem k vývoji v Číně je tato otázka pochopitelně na místě, ale ekonomické indikátory vyspělých zemí naznačují, že ekonomika nevykazuje jakékoliv známky zpomalení. Navíc tady máme pokračující uvolňování měnové politiky ze strany ECB a BOJ a nově také čínské centrální banky a i FED je s utahováním měnových kohoutků o něco zdrženlivější, než se zprvu předpokládalo.

Současné propady na akciích lze proto vnímat jako zajímavou příležitost ke vstupu do dlouhých pozic. Ačkoliv jsou akciové trhy z fundamentálního hlediska poměrně nadhodnocené (zejména v USA), je dost možné, že se stanou nadhodnocenými ještě více. Na to podle reportu Commitment of Traders sází také skupina „dealer intermediary“ (dealeři), která je považována za vodítko dalšího vývoje na trhu. Na e-mini S&P 500 tato skupina totiž aktuálně drží rekordní objem kontraktů v dlouhých pozicích, zatímco skupina „asset manager“ (správci fondů) snížila své sázky na růst na nejnižší úrovně za posledních několik let. Obdobná situace nastala v druhé polovině roku 2011. Tehdy po propadech indexů až o 20 % akciové trhy opět nabraly růstový směr.

Pavel Šafařík
Sagefin.cz 

      SageFin.cz   je nezávislý finanční portál se zaměřením na světové finanční trhy a online investování. Projekt vzniknul na základě absence hodnotných informací ohledně fundamentální a makroekonomické analýzy akcií a jejím správném využití v praxi společně s technickou analýzou. Naším cílem je zkvalitnit služby na území České republiky v oblasti finančního vzdělávání a vytvořit zázemí pro stálou komunitu obchodníků." .

Více informací na: www.sagefin.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688