Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  23.09.2015 23:54:15

23. září: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akcie dopoledne mírně ztrácely, během dne se ale dvakrát dokázaly vyšplhat nad úterní závěrečné úrovně. Na ceny po celý den tlačily nejnovější slabé statistické údaje ze zpracovatelského sektoru Spojených států a Číny, energetickému sektoru přitížila data o zásobách ropy a benzínu v USA.

Index Dow ztratil 0,31 % na 16 279,89 bodu, S&P 500 odepsal 0,20 % na 1 938,76 bodu a Nasdaq Composite klesl o 0,08 % na 4 752,74 bodu. Nejvíce ztrácely sektory základních materiálů a energetiky, okolo nuly zakončily technologické tituly a odvětví necyklického spotřebního zboží. Index volatility VIX klesl o 1,38 % na 22,13 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA stoupl o necelé dva bazické body na 2,15 %.

Aktivita v čínském zpracovatelském sektoru podle nejnovějších údajů klesla v září nejníže za šest a půl roku (47 bodů indexu nákupních manažerů ve zpracovatelském sektoru) a snížila se již sedmý měsíc za sebou. Růst zpracovatelského sektoru v USA zůstal v září na nejnižší hodnotě za téměř dva roky.

Dění na trzích nadále ovlivňuje také zklamání z nečinnosti americké centrální banky. Ponechání sazeb na minimu kvůli turbulencím na trzích a nejistotě ohledně kondice světové ekonomiky v čele s tou čínskou bylo pro akcie spíše negativním signálem. Známý investiční manažer Bill Gross Fedu doporučuje zvýšit sazby co nejdříve, a to v zájmu zdraví americké ekonomiky. "Krátkodobě to způsobí nepříjemnosti na trzích s akciemi i dluhopisy, dlouhodobě to ale zajistí větší zisky," napsal ve svém aktuálním investičním výhledu.

"Střednědobé a dlouhodobé nejasnosti nebudou zodpovězeny v nejbližších dnech, to je jasné," upozornil během obchodování Art Hogan, stratég z Wunderlich Securities.

Hlavní středeční události na amerických trzích

  • Bernstein zvyšuje doporučení na akcie Intelu na "market perform" z "underperform".
  • Reuters: Citrix se snaží naposledy sehnat kupce jako jednotná společnost, než se pokusí rozprodat sama sebe po částech.
  • Generální ředitel německé automobilky Volkswagen Martin Winterkorn odstoupil z funkce, a převzal tím zodpovědnost za skandál kolem manipulací s emisemi u naftových vozů. Winterkorn oznámil rezignaci po středečním zasedání výkonného výboru dozorčí rady koncernu.
  • Jim Cramer označil v pondělím vysílání finanční televize CNBC za největší problém světa brazilskou ropnou společnost Petrobras. Nejde ale jen o ni. Hrozbou pro svět je i vývoj celé brazilské ekonomiky, varuje Cramer.

 

  Pokračování shrnutí středečního obchodování najdete na Investičním webu.

 

Akcie: Z čeho má neklidné spaní Robert Shiller?

Slavný ekonom Robert Shiller je známý svými pracemi na téma ocenění trhů a vznik cenových bublin. Sestavil ale také index, který by měl podle něj varovat všechny, kdo doufají v brzké oživení na akciovém trhu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688