Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Prezentace  |  08.09.2015 10:22:22

Valutomat se mění na Valuto.com a expanduje do Evropy


Peer to peer online směnárna Valutomat.cz, projekt polské společnosti Currency One, se bude od 1. září postupně měnit na Valuto.com. Valuto zásadním způsobem rozšíří služby Valutomatu. Kromě přímých směn bude od tohoto data možné využívat Valuto také k zahraničním platbám. V souvislosti s expanzí společnosti do celé Evropy se tedy mění i název služby na Valuto.com.

Polská společnost Currency One, která provozuje v Polsku a v České republice službu Valutomat přikročila k zásadnímu rozšíření portfolia služeb, které bude svým uživatelům nabízet a mění také název své služby na Valuto. K peer-to-peer směně cizích měn se přidá možnost zahraničních plateb přímo z uživatelského prostředí nové služby Valuto. Pro mnoho uživatelů se tím značně rozšíří použitelnost této služby. Valuto se tak stane plnohodnotným mezinárodním platebním systémem umožňujícím zahraniční platební styk s velmi výhodnými poplatky za převod. Současná služba klasické peer to peer směny za velmi výhodných kurzů pro uživatele zůstává nadále plně funkční. V souvislosti s rozšířením do celé Evropy se mění i název služby, která od 1. září ponese v celé Evropě jednotný název Valuto.com. 

 

Marketingový ředitel Valutomatu Edgar Fusko

přibližuje detaily celé změny: “Vstup Valutomatu na český trh byl pro Currency One do značné míry nezbytným krokem k dalšímu vývoji. Prostředí českého trhu je totiž svou charakteristikou jakýmsi inkubátorem ve kterém si mnoho firem ověřuje své další záměry v Evropě. Osmiměsíční provoz v České republice se tak pro Currency One stal velmi přínosným. Vždy jsme se snažili naslouchat našim zákazníkům. Signály z trhu i od uživatelů nám potvrdily, že je k směnám nutné přidat možnost zahraničního platebního styku. Vytvořili jsme proto úplně nový evropský produkt Valuto, který dál rozšiřuje schopnosti původního Valutomatu. Uživatelé můžou Valuto využívat i jako svůj devizový účet a přijímat nebo odesílat platby do zahraničí. Navíc budou mezinárodní převody mezi uživateli Valuto úplně zdarma.”

Co se mění?

Kromě výhodných P2P směn teď navíc boudou uživatelé Valuto moci využívat

  • příjem i zasílání zahraničních plateb

  • levné mezinárodní převody peněz - jak běžné tak expresní platby

  • bezpečné cizoměnové účty zdarma

  • extrémně rychlé a bezplatné převody mezi uživateli Valuto

  • stávající uživatelé Valutomatu nebudou muset platit ve Valuto až do konce roku 2015 poplatky za směny

     

    O Valuto.com

    Projekt online směnárny pod původním názvem Walutomat.pl vznikl před pěti lety v Polsku a dnes je na tamním trhu největším hráčem. Provozuje jej společnost Currency One. Za dobu svého působení na polském trhu se o výhodách služby přesvědčilo více než 160.000 registrovaných uživatelů, kteří provedli přes 5 milionů transakcí v celkovém objemu přes 5 miliardy EUR, na nichž ušetřili zhruba 175 milionů EUR. Česká republika se na začátku roku 2015 stala druhým trhem, kde je možné tuto službu využívat. Za prvních osm měsíců provozu službu začalo využívat přes 3 000 uživatelů, kteří přes ní směnili cizí měnu v objemu 650 milionů korun. Od 1. září 2015 se postupně mění název služby z Valutomat na Valuto a nová služba teď kromě výhodných směn nabízí také možnost přijímat i zasílat mezinárodní platby.

    Ondřej Tengler
    Rubikon PR

     

 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688