Podzimní počasí: od úterý nám končí léto, ochladí se až o 15 stupňů!

TNBiz, 28.8.2015

Do konce měsíce na nás čekají příjemné teploty. Dnes v pátek se budou pohybovat až okolo 33°C na Moravě a 26 stupňů v Čechách. Přes den nás čeká pouze mírný vítr, který bude postupem času slábnout. V sobotu bude jasno nebo skoro jasno, na horách zvětšená oblačnost a ojedinělé přeháňky. Na teploměrech naměříme rozmezí 28 až 32°C. Vát bude slabý proměnlivý vítr.

Tropické teploty vydrží i v neděli, kdy se rtuť teploměrů vyšplhá až k 35 stupňům. Obloha bude jasná až skoro jasná. Pondělní den završí tropy. Podle Honsové naměříme až 36°C a na mnoha místech mohou padnout teplotní rekordy, pocházející až z konce 18. století. Ojediněle se mohou odpoledne objevit přeháňky nebo bouřky.

Co se týče podzimu, ten opravdu začne hned první školní den. 1. září totiž rtuť teploměru klesne až o patnáct stupňů. I přes tento velký teplotní propad stále naměříme příjemných dvacet stupňů. Během celého měsíce potom naměříme rozdílné teploty, které se ráno mohou v nejnižším bodě pohybovat okolo 5°C. Naopak ty nejvyšší mohou ve dne vystoupat ke dvaceti stupňům a ojediněle dosáhnou až ke 24°C. Během celého měsíce se musíme připravit na častý déšť a mlhy. "Hřmí-li po svatém Bartoloměji, podzim bude dlouhý a pěkný," uvedla nakonec Honsová za pomoci pranostiky.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky