Ing. Petr Pasek (Slůně - svět jazyků)
Okénko pro podnikatele  |  24.08.2015 11:30:32

O jazykové zkoušce TOEIC jsem nikdy neslyšel/a

Také jste nikdy neslyšeli o mezinárodní jazykové zkoušce z angličtiny TOEIC? Nebo ano, ale nevíte, co přesně si pod tím představit?

TOEIC (Test of English for International Communication) je mezinárodně uznávaná zkouška, která ověřuje schopnost uchazečů komunikovat v anglickém jazyce především v pracovním prostředí, v autentických situacích v práci, ve společnosti i v soukromí.

Zkouška TOEIC pokrývá úrovně znalostí anglického jazyka od A1 po C1 dle Evropského referenčního rámce a její výsledky v podobě bodového hodnocení, skóre, jsou plně v souladu s hodnocením jazykových znalostí dle tohoto rámce. (o tomto hodnocení a řazení do úrovní byl jeden z předchozích článků)

TOEIC je také zařazen do Seznamu standardizovaných jazykových zkoušek podle MŠMT. Je to tedy zcela plnohodnotná zkouška jako např. nejznámější zkoušky z angličtiny – Cambridgeské. Avšak výhodou testování TOEIC je více praktické zaměření.

Co vše zkouška TOEIC obsahuje?

Zkouška se skládá ze dvou na sobě nezávislých částí, Listening & Reading a Speaking & Writing. Je tedy možné absolvovat jenom jednu část a poté za ni obdržet certifikát.

V praxi je využívána zejména část TOEIC Listening & Reading. Zkouška probíhá prezenční formou (paper based), celková doba trvání je 2,5 hodiny. Poslech má 100 otázek s časovou dotací 45 minut, čtení má 100 otázek s časovou dotací 75 minut.

Část TOEIC Speaking & Writing, která je doplněním k části první, často absolvují osoby s velmi dobrým výsledkem v Listening & Reading (např. 700 bodů). 

Zkouška probíhá na počítači, kandidáti používají sluchátka a mikrofon a jejich odpovědi jsou nahrávány a zasílány přes internet k vyhodnocení na Online Scoring Network™ (online Scoring Network™ je síť vyškolených zkoušejících). Část mluvení trvá až 20 minut a psaní až 60 minut

Pro zájemce v počátečních úrovních pokročilosti je vhodný TOEIC Bridge™. Zkouška trvá jednu hodinu, obsahuje 100 otázek rozdělených do dvou částí - čtení a poslech. Výsledkem je hodnocení v rozmezí 20-180 bodů a určuje tak znalost angličtiny na třech úrovních, od začáteční po velmi pokročilou A1-C1.

 

Jaké jsou výhody zkoušky TOEIC?

· TOEIC umožňuje získat certifikát na všech úrovních, pokročilost se určí podle získaného bodového skóre. Není tedy možné zkoušku „neudělat“.

· Objektivně hodnotí úroveň anglického jazyka v pracovním prostředí.

· Zájemci nemusí absolvovat speciální přípravný kurz.

· Termíny zkoušek jsou časově flexibilní.

· Nabízí rychlé vyhodnocení testu - výsledky jsou oznámeny do 14 dnů.

· Zkouška je cenově dostupnější ve srovnání s ostatními mezinárodními zkouškami.

· Časově méně náročná zkouška.

· Je možné složit jen jednu část.

Zkoušku TOEIC je možné složit v České republice např. pod záštitou jazykové školy Slůně – svět jazyků, která má i status testovacího centra.

 

 

 

Ing. Petr Pasek

Ing. Petr Pasek Studoval v České republice, ve Spojených státech a Velké Británii. Před 16 lety s nejlepší kamarádkou Lucií Vlkovou spoluzaložil v Ostravě jazykovou školu a překladatelskou agenturu Slůně – svět jazyků. V současné době je zodpovědný za obchodní strategii a celkový rozvoj firmy.



Logo Slůně - svět jazyků

Slůně - svět jazyků

Jazyková škola a překladatelská agentura Slůně - svět jazyků poskytuje od roku 1998 komplexní, flexibilní a profesionální služby v oblasti jazykové výuky, překladů a tlumočení. Nabízí kvalifikované lektory, dobrou cenu, úsměv a individuální a přátelský přístup ke každému klientovi. Na všech svých pobočkách (Praha, Ostrava, Brno, Plzeň, Hradec Králové, Pardubice) zajišťuje jazykové kurzy pro všechny - od firemní až po výuku pro děti, pro jednotlivce nebo skupiny, začátečníky i pokročilé. Od roku 2014 také úspěšně zprostředkovává od a-z kurzy v zahraničí v nejrůznějších destinacích.


Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

Ne 22:37  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688