Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  12.08.2015 23:18:17

12. srpna: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Akciové trhy ve Spojených státech v první polovině obchodování opět výrazně oslabovaly, ztrácely přes procento a půl a například index technologického trhu Nasdaq spadl pod psychologicky důležitou hranici 5 000 bodů. Trh reagoval na pokračující propad kurzu čínské měny, který posílil obavy ze zpomalení růstu světové ekonomiky. Druhá polovina seance ale byla ve znamení velkého oživení.

Index Dow zakončil na červené nule, odepsal 0,33 bodu na 17 402,51 bodu, S&P 500 nakonec zpevnil o 0,1 % na 2 086,05 bodu a Nasdaq Composite přidal 0,15 % na 5 044,39 bodu. Nejvíce se dařilo sektorům energetiky, veřejných služeb a základních materiálů, ztrácely finanční společnosti a tituly z odvětví cyklického spotřebního zboží. Index volatility VIX nakonec klesl o necelé procento na 13,61 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA stoupl o jeden bazický bod na 2,15 %.

Na Wall Street zamířily dolů akcie amerických automobilek, které se angažují v Číně. Akcie General Motors (+0,13 %)Ford Motor (-0,14) a Fiat Chrysler (-5,99 %) tak během dne oslabovaly až o 6 %. Neztrácely ale zdaleka jen automobilky. Například akcie společnosti Apple (nakonec +1,54 %) se propadly na více než šestiměsíční minimum 109,63 USD, později ale ztrátu umazaly. Čína je pro Apple klíčovým trhem, kde se firmě daří dosahovat růstu.

Z počátečního výrazného poklesu se ovšem Wall Street dostala díky růstu v energetickém sektoru a s pomocí oživení právě akcií technologické společnosti Apple.

Akcie největšího čínského internetového prodejce Alibaba (-5,12 %) dopoledne odepisovaly skoro osm procent a spadly na nejnižší hodnotu od loňského podzimu, kdy firma vstoupila na burzu v New Yorku. Firma totiž zveřejnila čtvrtletní výsledky, které zaostaly za očekáváním.

 Americké akcie (12. srpna 2015)

Hlavní středeční události na amerických trzích

  • Světová poptávka po ropě v současnosti roste nejrychlejším tempem za pět let díky hospodářskému oživení a nízkým cenám surovinyPřevis nabídky nad poptávkou je ale tak výrazný, že by měl vydržet až do příštího roku. Uvedla to ve středu Mezinárodní agentura pro energii (IEA) ve své měsíční zprávě o situaci na trhu s ropou.
  • Rozpočtový deficit americké federální vlády v červenci vzrostl meziročně o 58 % na 149,2 miliardy dolarůMůže za to prudký nárůst výdajů, jejichž objem vzrostl zhruba o pětinu kvůli nutnosti předčasné výplaty sociálních dávek. Analytici v anketě agentury Reuters v průměru očekávali schodek 132 miliard dolarů. Loni v červenci deficit činil 94,6 miliardy USD.
  • Pearson prodala svůj 50% podíl v The Economist Group za 730,6 milionu dolarů firmě Exor, holdingové společnosti rodiny Agnelliů.
  • Ratingová agentura Standard & Poor's bude následujících 90 dní sledovat situaci společnosti Berkshire Hathaway. Na seznam možných negativních revizí ji umístila poté, co Berkshire Hathaway oznámila akvizici Precision Castparts za 32,3 miliardy dolarů v hotovosti. Právě o hotovost firmy se ratingová agentura obává, a kvůli tomu by se Berkshire Hathaway mohla dočkat snížení ratingové známky ze současné AA.
  • JOLTS (Job Openings and Labor Turnover Survey) v červnu 5,249 milionu (odhad: 5,350 milionu, květen: 5,357 milionu, revidováno z 5,363 milionu).
  • Americká potravinářská skupina Kraft Heinz zruší asi 2 500 pracovních míst ve Spojených státech a KanaděJe to více než pět procent její celkové pracovní síly. Firma vznikla teprve letošní fúzí potravinářské skupiny Kraft Foods a výrobce kečupů H.J. Heinz. Nyní se skupina snaží snížit náklady.

Výsledková sezóna

 Pokračování shrnutí středečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

------------

 Jsou akcie v současnosti ještě atraktivní investice?

Jsou akcie v současnosti ještě atraktivní investice?

Probíhající býčí trend trvá přes šest let. To je historicky nadprůměrná doba, během které si hlavní světové indexy připsaly výrazné zisky. Je nyní správná doba na to zrealizovat zisky a vybrat si oddechový čas?

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Čt   8:16  Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Čt   7:55  Puma, Nike a Adidas svedou na olympijských hrách vlastní bitvu David Matulay (InvestingFox)
Čt   0:40  17. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o středečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688