BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  04.08.2015 13:56:08

Apple v medvědím teritoriu

Akcie Apple v úvodu týdne zaznamenaly poměrně výrazně negativní seanci. Spouštěčem byla informace o poklesu tržního podílu firmyČíně ve 2. kvartálu. V prodejích smartphonů byla v „zemi středu“ v úvodu roku lídrem, nicméně v uplynulém kvartálu se dle společnosti Canalys propadla až na 3. místo. Do čela se s 15,9 % tržním podílem dostala čínská Xiaomi, druhá pozice patří díky mezikvartálnímu skokovému 48 % růstu konkurenční Huawei s 15,7 %. O podílu Applu podrobnosti zde.

V reakci na zprávu akcie Apple navázaly na předchozí poklesy a po proražení 200denního cenového průměru své ztráty dále rozšířily. Pod zmiňovaný technický indikátor, který může naznačovat změnu dlouhodobého trendu, se včera dostaly vůbec poprvé od září 2013.

Včerejším uzavřením na 118,44 USD lze navíc u titulu uvést, že se dostal i do medvědího trhu. Tak se totiž označuje situace, kdy se cena vzdálí o více než 10 % od svého vrcholu.

Akcie Apple (AAPL) svůj historicky nejvyšší závěr datují na 23. února letošního roku, kdy zakončily na 133 USD. Ke včerejšku tak od vrcholu ztratily téměř 11 %.

Vývoj akcií Apple včetně vybraných technických indikátorů k dispozici zde.

Díky zmiňovaným parametrům se tak nyní na titulu zvýší nervozita, když se dosud zdálo, že 200denní cenový průměr by měl být pro akcie Apple podporou. Podpůrným faktorem přitom mohly být i poslední zveřejněné hospodářské výsledky (více zde), přestože v nich zazněl nevýrazný výhled. Na druhou stranu, ten společnost tradičně vydává hodně konzervativní.

Titul by se nicméně již v průběhu měsíce mohl opět navrátit více do hledáčku kupujících, když tradičně s očekávaným každoročním představováním novinek posiluje ve světle spekulací. Konkrétní termín, kdy Apple letos bude pořádat svůj „event“ nebyl stanoven. Spekulovat lze v tomto ohledu se zářím, maximálně říjnem. V Číně u partnerů již údajně měla začít produkce nových modernizovaných iPhonů.   

Dividenda

Zmínit lze i rozhodné datum na nejbližší kvartální dividendu 0,52 USD/akcii stanovené na 10. srpna. Naposledy s nárokem se tak titul na Wall Street bude obchodovat tuto středu 5.8., když na čtvrtek připadá tzv. ex-date. Dividendový výnos lze aktuálně stanovit na 1,75 %.

J. Zendulka 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688