Recept na cookies sušenky s kousky čokolády: zdravé mlsání pro celou rodinu

REKLAMA       Jiřina Kavková, 31.7.2015

Děti milují sladké. Místo dortů nebo pochoutek z fast foodu jim můžete dopřát zdravé a křupavé mlsání, které jim nenaruší metabolismus. Děti můžete zároveň zapojit do výroby. Křupavé čokoládové sušenky jsou totiž velmi snadné a přitom nezatíží trávení. Obsahují totiž ovesné vločky a cereálie Choco Krispies od Kellogg´s, obsahují spoustu vitamínů a přitom minimum soli.

Spojení zdravých cereálií Choco Krispies od Kellogg´s a kvalitní čokolády je chuťový zážitek

Některé lupínky, i když jsou sladké, tak paradoxně obsahují hodně soli. Průměrná denní dávka soli u dospělého by měla být podle Světové zdravotnické organizace (WHO) do 5 g, což je asi jedna čajová lžička. U dětí je to ještě mnohem méně. Je proto důležité hledat na obalu výrobky, které obsahují minimum soli a naopak poskytují tělu vlákninu, vitamíny a minerální látky, které jsou nebytné pro správný růst,“ říká RNDr. Pavel Suchánek  z Institutu dietologie a výživy.

Rýžové burisony Choco Krispies obsahují uhličitan vápenatý, niacin, železo, vitamin B6, vitamin B2 (riboflavin), vitamin B1 (thiamin), kyselina listová, vitamin D, vitamin B12.

Recept na cookies sušenky s kousky čokolády

Ingredience:

 1 hrnek cukru

 1 šálek hnědého cukru

 1 šálek změklého másla

 2 vejce

 1 lžička jedlé sody

 1/2 lžičky prášku do pečiva

 špetka soli

 1 lžička vanilkového extraktu

 2 šálky ovesných vloček

 2 šálky cereálií Choco Krispies od Kellogg´s

 2 šálky mouky

 150 g čokolády s vysokým podílem kakaa

Postup:

Předehřejte troubu na 190 stupňů.

Ve velké míse utřete máslo s cukrem. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a míchejte, dokud se nespojí. Přidejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a ovesné vločky a dobře promícháme. Přidejte Choco Krispies a nadrobno posekanou čokoládu. Kdo chce, může přidat hrst nasekaných oříšků.

Velkou lžící klademe hromádky na pekáč vyložený pečícím papírem a sušenky tvarujeme buď klasicky kulaté nebo použijeme různá vykrajovátka jako předlohu.

Pečeme při 190 stupních po dobu 12 minut.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend