Dovolená a jídlo: jsou paštiky stále oblíbené?

TNBiz, 29.7.2015

Dotazovali jsme se lidí v odletové hale na Letišti Václava Havla a na autobusovém nádraží na pražské Florenci. Předtím jsme nakoupili náhodně vybrané oblíbené cestovatelské potraviny. Konkrétně paštiku Májka, lančmít, párky v konzervě, sekanou, pomazánku s tuňákem, paštiku se zvěřinou a švestkami, instantní gulášovou polévku a vepřovou konzervu.

Reakce oslovených respondentů byly různé. Někteří si stáli za tím, že by si z vybraného sortimentu nevzali na dovolenou nic, protože si zkrátka na dovolenou vlastní potraviny nevozí. Větší část dotazovaných však neměla problém si vybrat.

"Určitě Májku, protože tu máme rádi," vychrlila bez váhání například jedna z oslovených dam. Pán ve středních letech, kterého jsme odchytli i s rodinou, by volil pro změnu instantní polévku: "Ty máme také sbalené s sebou," dodává s úsměvem. Oblíbená je, zdá se, i tuňáková pomazánka, kterou lidé také často volili.


Takřka každá námi nabízená položka někoho zaujala. Největšího zájmu se ovšem skutečně těšily hlavně paštiky. Zmiňován byl ale často i lančmít nebo instantní polévka. "Co je tohle? Se zvěřinou a švestkami, jo? To vypadá zajímavě," zjišťovala detaily o nabízené paštice paní.

Verdikt je tedy jasný – paštiky jsou velmi žádaným artiklem a velká část lidí je považuje za velmi vhodnou potravinu na dovolenou. Bezesporu v tom hraje roli i jejich trvanlivost, ani za teplého počasí se totiž jen tak nezkazí. Spousta lidí si sice s sebou žádné jídlo na dovolenou nebere, kdo ale ano, ten nemá problém si vybrat z tradičních a roky ověřených produktů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky