Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  22.07.2015 00:39:21

21. července: Tohle potřebujete vědět nejen o úterním obchodování na amerických burzách

Americké akcie v úterý oslabily, když jejich ceny srážely slabší výsledky některých firem v čele s IBM. Analytici podle agentury Reuters čekají, že tržby firem za letošní čtvrtletí klesnou a jejich pokles bude nejhorší za téměř šest let. Důvodem je částečně silný dolar, který snižuje hodnotu tržeb amerických firem v zahraničí.

Dow oslabil o procento na 17 919,29 bodu, S&P 500 odepsal 0,43 % na 2 119,21 bodu a Nasdaq uzavřel se ztrátou 0,21 % na 5 208,12 bodu. Index volatility VIX klesl o 0,24 % na 12,22 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se snížil o 4 bazické body na 2,33 %.

Nejvíce zlevnily akcie z průmyslového odvětví, síťové služby a cenné papíry ze sektoru zdravotní péče. Nad nulou uzavřely pouze energetický sektor a odvětví základních materiálů.

Americké akcie (21. července 2015)

Z indexu Dow nejvíce zlevnily akcie technologické firmy United Technologies (-7,03 %), počítačového obra IBM (-5,86 %) a mobilního operátora Verizon Communications (-2,35 %). V plusu uzavřely jen čtyři tituly - akcie pojišťovnyTravelers (+1,82 %), energetické firmy Chevron (+1,03 %), softwarové firmyMicrosoft (+0,77 %) a maloobchodního řetězce s potřebami pro kutily Home Depot (+0,4 %).

Po konci obchodování na amerických burzách společnost Apple (v řádném obchodování -1 %) oznámila, že ve svém třetím finančním čtvrtletí dosáhla tržeb 49,6 miliardy dolarů. Trh čekal 49,3 miliardy dolarů. Společnost dále uvedla, že z prodeje telefonů iPhone dosáhla tržeb 31,4 miliardy USD (odhad trhu: 30 miliard USD). Zisk na akcii lehce překonal odhady (1,85 USD vs. 1,81 USD), od Applu jsou ale investoři zvyklí na větší překvapení. Firma očekává, že v posledním fiskálním čtvrtletí dosáhne tržeb 49 až 51 miliard USD, zatímco analytici v průměru čekají za 4QFY2015 výsledek na úrovni tržeb 50,8 miliardy USD (podle Bloombergu dokonce 51,06 miliardy USD). Firma tak spíše zklamala svým výhledem, což v poobchodní fázi společně s nižšími než očekávanými počty prodaných iPhonů (47,5 milionu vs. 48,8 milionu), iPadů i Maců pomohlo srazit akcie Applu do ztráty zhruba 7 %. Společnost ale registruje rekordní počty nových uživatelů, kteří přecházejí z platforem s operačním systémem Android. Apple má v hotovosti 203 miliard USD.

 

Hlavní úterní události na amerických trzích

  • Růst cen amerických akcií bude pokračovat ještě několik let, a na přistoupení do slušně rozjetého vlaku tak ještě stále není pozdě. Tvrdí to bývalý partner americké investiční banky Goldman Sachs a současný místopředseda hedgeového fondu Omega Advisors Steven Einhorn. Fundamenty, které nejvíce promlouvají do cen akcií, jsou podle něj příznivé, avšak investory zčásti přehlížené.
  • Analytici z Goldman Sachs v atmosféře úspěšně pokračujících jednání Řecka s mezinárodními věřiteli radí kupovat evropské akcie a snížit expozici v portfoliu vůči americkým akciím.
  • Společnost Chesapeake Energy pozastavila vyplácení dividend. Jako důvod uvedla cenové podmínky na trzích s ropou a zemním plynem a s tím související pokles hotovosti.

Výsledková sezóna

      Pokračování shrnutí úterního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

     


     

    Morgan Stanley: Nejlepší patnáctka akcií pro příštích 12 měsíců

    Morgan Stanley: Nejlepší patnáctka akcií pro příštích 12 měsíců

    Morgan Stanley zveřejnila svou pravidelnou pololetní zprávu. Nabízí v něm 15 akciových tipů. Analytici z banky u těchto akcií očekávají nadprůměrnou výkonnost v příštích 12 měsících. Hledali ty s nejlepší kombinací závěrů fundamentální analýzy, příznivého poměru rizika a výnosu a katalyzátorů růstu. Seznam zahrnuje pouze společnosti s tržní kapitalizací přes 1 miliardu USD. 



     


    K článku zatím nejsou žádné komentáře.
    Přidat komentář





    Zobrazit sloupec 

    Kalkulačka - Výpočet

    Výpočet čisté mzdy

    Důchodová kalkulačka

    Přídavky na dítě

    Příspěvek na bydlení

    Rodičovský příspěvek

    Životní minimum

    Hypoteční kalkulačka

    Povinné ručení

    Banky a Bankomaty

    Úrokové sazby, Hypotéky

    Směnárny - Euro, Dolar

    Práce - Volná místa

    Úřad práce, Mzda, Platy

    Dávky a příspěvky

    Nemocenská, Porodné

    Podpora v nezaměstnanosti

    Důchody

    Investice

    Burza - ČEZ

    Dluhopisy, Podílové fondy

    Ekonomika - HDP, Mzdy

    Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

    Drahé kovy

    Zlato, Investiční zlato, Stříbro

    Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

    Podnikání

    Města a obce, PSČ

    Katastr nemovitostí

    Katastrální úřady

    Ochranné známky

    Občanský zákoník

    Zákoník práce

    Stavební zákon

    Daně, formuláře

    Další odkazy

    Auto - Cena, Spolehlivost

    Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

    Finanční katalog

    Volby, Mapa webu

    English version

    Czech currency

    Prague stock exchange


    Ochrana dat, Cookies

     

    Copyright © 2000 - 2024

    Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

    ISSN 1801-8688