Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  20.07.2015 22:51:53

20. července: Tohle potřebujete vědět nejen o pondělním obchodování na amerických burzách

Americké akciové trhy zahájily týden dalším mírným vzestupem. Wall Street nadále podporoval růst cen technologických akcií a uklidnění situace kolem Řecka.

Indexy Dow i S&P 500 přidaly 0,08 % na 18 100,41, respektive 2 128,28 bodu a Nasdaq vzrostl o 0,17 % na nové zavírací maximum 5 218,86 bodu. Historické maximum Nasdaq posunul na 5 231,94 bodu. Index volatility VIX vzrostl o 2,51 % na 12,25  bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA vzrostl o tři bazické body na 2,37 %.

 Americké akcie (20. července 2015)

Náladu na trhu podpořily příznivé signály z Řecka, které dnes otevřelo po třech týdnech banky a uhradilo dluh vůči Mezinárodnímu měnovému fondu a Evropské centrální bance

"Pokud zůstane situace na řecké a čínské frontě klidná, bude se trh moci zaměřit na firemní výsledky, které by teď měly trh ovlivňovat nejvíce," řekl agentuře Reuters Randy Frederick z makléřské společnosti Charles Schwab.

 

Hlavní pondělní události na amerických trzích

  • Japonská firma Mitsubishi se v neděli omluvila za to, že za druhé světové války používala americké zajatce na těžké nucené práce. Slavnostní obřad se uskutečnil v losangeleském Muzeu tolerance, které je součástí centra Simona Wiesenthala. Podle agentury AP se jedná o bezprecedentní krok, podle webu BBC o historickou omluvu.
  • Americká centrální banka (Fed) zavedla nové pravidlo, kterým nařídila osmi největším bankám v USA držet více kapitálu, než činí současné požadavky.Zdůvodnila to tím, že banky mají být lépe připraveny na nečekané ztráty a že je také nutné snížit riziko, že tyto banky budou muset být v budoucnu zachraňovány z peněz daňových poplatníků.
  • Cena zlata zahájila týden propadem o čtyři procenta, poprvé za více než pět let se tak dostala pod hranici 1 100 dolarů za trojskou unci. Dolů ji tlačí vyhlídky na růst úrokových sazeb v USA.
  • Společnost Lockheed Martin v pondělí oznámila akvizici Sikorsky Aircraft za zhruba 9 miliard USD, po odečtení daňového zvýhodnění 7,1 miliardy USD. Dohoda představuje největší akvizici firmy Lockheed Martin od převzetí společnosti Martin Marietta za zhruba deset miliard dolarů před 20 lety. Firmy chtějí transakci dokončit nejpozději v prvním čtvrtletí příštího roku.
  • Americká softwarová společnost Microsoft plánuje koupit izraelskou firmu z oboru počítačové bezpečnosti Adallom, nabízí za ni 320 milionů USDNapsal to v pondělí izraelský finanční deník Clacalist. Adallom vyvíjí bezpečnostní ochranu takzvaných cloudových serverů a měl by se stát základem kyberbezpečnostních aktivit Microsoftu v Izraeli, uvedl list.
  • Analytici ze společnosti Cowen v pondělí zvýšili investiční doporučení na akcie amerického internetového obchodu Amazon.com na "outperform" z "market perform".
  • Analytici z americké investiční banky Wells Fargo v pondělí zahájili pokrývání akcií on-line platebního systému PayPal, který se nedávno odštěpil od aukční síně eBay s doporučením "outperform" a cílovou cenou 43 až 45 USD.
  • Americký provozovatel solárních elektráren SunEdison koupí za zhruba 2,2 miliardy USD firmu Vivint Solar. Akvizicí si hodlá zejména rozšířit aktivity v oblasti střešních solárních panelů pro obytné a komerční nemovitostiOznámil to SunEdison v pondělním prohlášení.

Výsledková sezóna

 Pokračování shrnutí pondělního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

 

-----

 

Dále na IW: Jaderná dohoda s Íránem: Historický úspěch, nebo omyl?

Dohodu Íránu se světovými mocnostmi o omezení íránského jaderného programu výměnou za zrušení hospodářských sankcí namířených proti této zemi komentátoři označují za milník v dějinách Blízkého a Středního východu. Ne všichni ale sdílejí nadšení, například Izrael dohodu označil za historickou chybu. Co přinese zrušení protiíránských sankcí a kdo je vlastně skutečným vítězem složitých jednání? 

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688