BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  13.07.2015 16:07:23

Shorty na Wall Street sestoupily z maxim, k uzavírání krátkých pozic došlo i na CETV

Objem krátkých pozic v první polovině června zaznamenal jeden z nejvýraznějších nárůstů v tomto roce, resp. nová maxima (podrobnosti také zde), druhá polovina měsíce přinesla již naopak jejich zavírání. Dle aktuálně zveřejněných dat se za posledně sledované půlměsíční období objem short pozic k 30. červnu snížil na NYSE o 0,42 % na 16,06 mld. akcií, na Nasdaq pak o 0,64 % na 8,81 mld. akcií.

V daném období akcie na Wall Street zaznamenaly velmi volatilní vývoj, když po nejprve nárůstu na nejvyšší úrovně v měsíci došlo následně naopak k poklesu dokonce na zhruba 2-3měsíční minima (dle jednotlivých indexů).

CETV

Akcie mediální společnosti ke konci června sestoupily dále na jih a zaznamenaly na Nasdaq dokonce již 13letá minima. Sázky na pokles se tak začaly dále vyplácet, resp. část investorů již přistoupila k zavírání krátkých pozic. Objem short pozic totiž klesl z předchozích 4měsíčních maxim, nicméně o nepříliš výrazných 166 tis. akcií na celkových 9,97 mil. akcií. Ve vztahu k free floatu tak stále zůstává zashortováno poměrně výrazných 13,6 %. Vývoj krátkých pozic k dispozici zde.

Intel

Ze známých velkých firem možno opět uvést akcie výrobce čipů Intel (INTC). Již minule jsme zmiňovali rostoucí sázky na pokles, které se v druhé polovině června dále zvýšily. Tentokrát o více než 10 mil. akcií na celkových 138,42 mil. Titul se v úvodu tohoto měsíce nasměroval dále na jih a shortařům tak přináší další zisky. Před středečním reportem hospodářských výsledků akcie Intel nyní balancují na velmi výrazných technických hranicích, které nejspíše rozhodnou o následujícím směrování titulu. Vývoj krátkých pozici k dispozici zde.

Netflix

Dá se říci, že ze známých emisí červen po smršti informací patřil akciím Netflix (NFLX), které zaznamenávaly nová historická maxima. Objem short pozic na titulu předvádí v posledních obdobích poměrně volatilitu, nicméně zůstává z dlouhodobého pohledu na podprůměrných úrovních. Ke konci měsíce 4,18 mil. akcií oproti 4,61 mil. v polovině června. Ve vztahu k free floatu je i tak zashortováno poměrně výrazných 7 %. Vývoj krátkých pozici k dispozici zde.

J. Zendulka


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688