Houpací sítě a jejich kvalita z pohledu čtenářky z Prahy

Redakce, 10.7.2015

Minulý rok jsme vyrazili s rodinou na pár dní pod stan do Chorvatska. Vybrali jsme si úžasný kemp v městě Premantura. Vybavení na kempování jsme měli vcelku slušné, takže jsme se všichni moc těšili. Zvláště naši tři kluci byli z té představy stanování u moře nadšení... Když jsme se vybalili a porozhlédli po sousedech, zjistili jsme,  že nám chybí zásadní věc - nemáme houpací sítě! Hned jsme si je zapsali na seznam "Co nakoupit na příští rok!"

Po návratu do Čech jsme hned koupili dvě sítě někde v Bauhausu. Obyčejné, za cca 300 Kč. Ale tak týden před letošní dovolenou,  jsem googlila a hledala,  že přeci jen pro nás pět budou dvě sítě asi málo.  Objevila jsem krásné sítě od od firmy Duvlan. Sice nebyly úplně nejlevnější,  dokonce bych se nebála říct,  že byly hodně drahé, ale... ta představa, jak si tam lebedím pod stínem borovic s knihou. No, co vám budu povídat. Neodolala jsem a objednala. A když už, tak už i s jejich originálním závěsným zařízením.
Jenže v ten samý den mi hlásí kolegyně v práci,  jestli jsem viděla leták z Lidlu,  že tam mají v akci houpací sítě!  A pánžto nejsem žádný troškař, koupila jsem ještě jednu tam,  za krásných 199 Kč. K tomu tedy žádné závěsné tentononc nebyly,  ale karabiny, kroužky a provazy jsem koupila v železářství.

A hurá do Chorvatska...

Největší starostí při hledání místa na náš cca devítimetrový stan bylo, aby kolem bylo dost stromů na čtyři houpací sítě - a jde se na to!  Stan postaven, věci vybalené, loď na moři a já už natěšená na to,  až sítě konečně pověsíme!

První šla na řadu "moje" od firmy Duvlan.cz. Vyndáme síť,  ta byla ok. . Ale ty lana k tomu? No lana... provázky bych to spíš nazvala... Můj muž hned hlásí: "Co to je? ? Tak v to nemám vůbec žádnou důvěru! !" A já na to: "Tsche... tohle je to nejlepší, co tady máme! Za ranec peněz, originál na sítě!"

 

Ok,  poslechl mě a pověsil první síť. Přišel první test. Dobrovolně byl všemi hlasy zvolen nejstarší syn s cca 35ti kily. Sedl do sítě a hup, zadnici měl až na zemi a natlučenou kostrč. "Proboha, co to je? Jak můžou ty provazy k síti tak pružit a natáhnout se? No ok, druhý pokus, dáme síť o kus výš.." To už klaplo, síť funguje, jde se na zavěšení dalších. A je to, čtyři sítě visí.

Neznáme nosnost těch levných sítí, ale naši kluci váží kolem 30-35 kil, tak to neřešíme, my dospěláci máme tu "kvalitní" z Duvlanu.

A houpeme se, lenošíme, já si čtu. První den, druhý... ale třetí den se to stalo... Chlapi šli k moři na skakací hrad a já natěšená na celou hodinu a půl v síti s knihou. Donesu si knihu, polštářky, opatrně sedám do sítě od Duvlanu (opatrně proto, že mám operovanou páteř a krapet se o sebe bojim). A jak jsem si lehla - najednou rup - a už jsem letěla! Jejich originální lano, určené speciálně k této houpací síti, s nosností 150 kg, se nějak s mými 69 kily nepopralo... Strašně jsem se pomlátila, záda pláčou a hlavu mám jak střep.

Jsem strašně naštvaná, smutná a zklamaná.  A potvrzuje se -  né vše drahé, musí být i nejlepší. Takže odpo výlet do Puly a snad v maríně budou mít lano i na moji váhu.

Aby to bylo fér, tak musím říct, že prodejce reagoval velmi dobře.
Napsala jsem jim velmi naštvaný mail, na který mi poslali omluvu a ihned navrhli, že mohu odstoupit od smlouvy, síť jim na jejich náklady poslat zpět a oni mi vrátí peníze na účet. Odepsala jsem jim, že síť je v pořádku, jen jsem naštvaná, že k ní prodávají závěsný systém s lanem, co hned třetí den rupne, ale že nehodlám absolvovat cestu na poštu kvůli vrácení kusu provázku! Načež mi napsali, že lano posílat nemusím a i tak mi vrátí peníze za závěsný systém. Tak to mě mile překvapilo. Jestli je to u nich běžná reakce nebo reakce na můj velmi rozezlený mail, kde jsem se zmínila, že pracuji v reklamě, ví jen ten nahoře. Ale to je asi nepodstatné...



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky