Je vám horko? Využijte klimatizaci

REKLAMA       Jiřina Kavková, 7.7.2015
Horké dny sice lákají k tomu, abychom je trávili u vody, ale v našich interiérech mohou vysoké teploty a přímé sluneční paprsky způsobovat problémy. A to takové, že se náš byt přehřívá. Řešení je však poměrně jednoduché, a to v podobě klimatizací.

Základem jsou klimatizace nástěnné

Pokud se rozhodnete pro klimatizace, určitě bude první volbou, na kterou přijde řeč, klimatizace nástěnná. Zde existuje celá řada produktů, které mohou danému segmentu vyhovovat. První variantou jsou takzvané kompaktní klimatizace, které nadchnou hlavně menšími rozměry. Nejčastěji jsou umisťovány do oblasti pod okno a mohou se pyšnit tím, že nemají venkovní jednotku.

Z tohoto segmentu se můžeme zaměřit na segment standardních bytových klimatizací, které se skládají ze dvou částí. A to vnitřní a venkovní jednotky. Ta vnitřní je nejčastěji umisťována na horní část zdi pokoje, zatímco venkovní jednotka zůstává venku. Důležité je říci i to, že v tomto segmentu už dávno neplatí, že by vnitřní jednotka byla jenom nevzhledným výrobkem. Právě naopak. Dnes lze volit i zajímavé designové klimatizace. A o tom, jak mohou vypadat, se můžete přesvědčit na webu Olimpia-splendid.cz. Právě zde totiž najdete ty nejlepší kousky od této designové značky. Ty jsou dnes ideálním pomocníkem v mnoha interiérech, a to ať už bytech, tak i domech. Nutno však dodat, že se společnost specializuje na varianty mobilní.

Instalaci můžete zvládnout sami

Na co také nesmíme zapomenout a co současný trh nabídne, to jsou klimatizace samoinstalační. Pokud je něco, čím se mohou pyšnit, tak je to jednoduchá montáž. Na tu nemusí nastoupit specializovaná firma, jelikož jejich instalaci zvládnete sami. Stačí k tomu jediné, a to dodržet praktický návod a také být alespoň relativně manuálně zruční. Následně je jednotka připravena k použití a tedy k tomu, aby dokázala skvěle ochladit váš interiér, a to právě během výrazných horkých dní.

Jak vypadají mobilní jednotky?

Jak jsme zmínili, variantou jsou takzvané mobilní jednotky. Ty určitě dokážou zaujmout mnoha přednostmi, které souvisí s všestranností použití. Jednoduše je přesuneme do místnosti, kterou potřebujeme chladit a za pár minut se můžeme těšit z ideální teploty. A abychom zůstali u našeho původního záměru, zmíníme, že dobrou volbou je mobilní klimatizace Olimpia Splendid. Stejně jako u odvlhčovačů, tak i v segmentu klimatizací dokáže tato značka přinášet celou řadu zajímavých pozitiv. A to především:

Moderní vzhled

Elegantní design a příjemný elegantní styl

Vysoký výkon, ale velmi tichý provoz

Výběr z několika provedení

Zkrátka a jednoduše, jde o prémiovou značku, která plně uspokojí hlavně každého milovníka kvality. S tou souvisejí i funkce, jako například automatické držení teploty, automatické vypínání či zapínání, nebo i možnost efektivního vytápění v chladnějších dnech. Kdo hledá všestranného pomocníka pro udržení správné teploty v bytě i domě, nebude zklamán.

Jaké druhy mobilních klimatizací existují?

Pokud se na celý segment mobilních klimatizací podíváme konkrétně, můžeme začít modely, kterými jsou jednodílné klimatizace. Ty fungují bez nutnosti venkovní jednotky. Jsou ale i mobilní alternativy, které vycházejí z klimatizací nástěnných. Ty se tak skládají jak z jednotky vnitřní, tak samozřejmě i z jednotky venkovní. Mohou se tak pyšnit mnohem lepším výkonem a lepší efektivitou samotného chladícího procesu.

Na trhu nejdeme i klimatizace okenní

Zůstaneme-li v tomto segmentu, nesmíme zapomenout na dnes poměrně unikátní a netradiční variantu, kterou je klimatizace okenní. Ta v sobě zahrnuje jak vnitřní, tak i venkovní kondenzátoru část. I ta samozřejmě může v mnoha interiérech posloužit jako dobrá možnost toho, jak celý byt nebo dům výrazně ochladit.

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky