Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  17.06.2015 11:05:42

Akcie MRC Global – Přiležitost u ropných titulů

  Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu. Od roku 2014 akcie Breakout Trader dosáhly zisku 61 % a v roce 2013 dokonce 45% zisku.

V tomto týdnu analytiky LYNX zaujaly akcie MRC Global (MRC), Yingli Green (YGE), Drägerwerk AG (DRW3), Reed Elsevier NV (REN) a solární ETF Guggenheim Solar ETF(TAN).

MRC Global – Zajímavý titul mezi ropnými akciemi

Akcie MRC Global zažily stejně jako ostatní ropné společnosti na počátku roku silné výprodeje po propadu cen ropy. Ropa se však již odrazila ode dna a stejně tak i akcie MRC, které na grafu vykazují sérii vyšších minim i vyšších maxim. Zdaleka ne všechny společnosti v odvětví vykázaly podobnou výkonnost a proto se akcie MRC řadí mezi ty nejziskovější tituly.

Trend nevykazuje známky přehřátí a tak se na trhu stále nachází další potenciál růstu k novému maximu. Podporu by měl vytvářet pomalu rostoucí 50-denní klouzavý průměr, který značí pozitivní momentum.

Do pozice je možno vstoupit nad maximem minulého týdne okolo úrovně $15,85. Poté by se otevřela cesta k ročnímu maximu $17,62 a poté I dale k vytvoření nových maxim, které se dají odvodit z předchozích růstových vln. Stop-loss lze umístit pod dlouhou zelenou svíčkou z 10. června. Agresivnější obchodníci mohou stop-loss snížit pod květnové minimum.

 

Konsolidace akcií Drägerwerk u konce?

Drägerwerk se zabývá výrobou zařízení v oblasti zdravotnictví, bezpečnosti a potápění. Silný růst od počátku roku kopíroval optimismus ohledně německých akcií, který se promítl do silného růstu indexu DAX. Od ledna do května si akcie připsaly okolo 50 %. Avšak nyní je na trhu rozdílná situace, jelikož v první polovině května se objevil prudký propad. Býci se z tohoto výprodeje nedokázali vzpamatovat a od května je na trhu pouze konsolidace.

Během posledních týdnů se na trhu vytvořila klasická medvědí vlajka, která je nyní na pokraji proražení. Klesající klouzavé průměry také nahrávají do karet medvědům, kteří by v případě prolomení mohli vytvořit silný prodejní tlak.

Po úrovní vlajky na €94,50 lze umístit první vstup do krátké pozice. Stop-loss se nabízí nad úrovní maxima minulého týdne okolo €101,55. Pokud by se prodejní tlak rozběhl podle očekávání, je zde příležitost poklesu až k ročnímu minimu okolo €78.

 

 

Získejte kompletní analýzy s úrovněmi vstupu a výstupu 

 

Chcete podrobné analýzy s konkrétními úrovněmi vstupu a výstupu pro všechny výše zmíněné tituly? Celkem můžete každý týden získat investiční analýzy čtyř akcií a jednoho ETF. Požádejte zdarma a bez závazků o zaslání investičního newsletter Breakout Trader na odkazu - www.lynxbroker.cz/investicni-doporuceni/. 

   

Upozornění: Všechny úrovně vstupů i výstupů z obchodů vychází z osobních strategií autorů newsletteru a mají pouze informativní charakter. Neměly by být chápány jako specifická nákupní a prodejní doporučení, ale jako podklad pro další analýzu se zohledněním Vašich investičních možností a zkušeností. Ujistěte se, že znáte podmínky investičního newsletteru.

 

 

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako vedoucí organizační složky Lynx B.V. Již od studia na Vysoké škole ekonomické v Praze se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na region jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Absolvoval stáže v USA a v HK na Chinese University of Hong Kong. V současnosti studuje program CFA.

Logo LYNX Lynx je specialista na online investování. Investorům poskytuje přístup na více než 100 trhů ve 24 zemích. Prostřednictvím uživatelsky přívětivé a odborníky oceňované obchodní platformy Trader Workstation v češtině mohou klienti jednoduše zadávat obchodní pokyny. Lynx má nejširší nabídku mezi českými brokery (akcie, opce, futures, forex, ETF, CFD, dluhopisy). To vše za extrémně nízkých poplatků.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688