Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Akcie ve světě  |  01.06.2015 08:30:43

MasterCard zavádí v rámci Android Pay mobilní platby

Google představil službu Android Pay, která umožní držitelům karet MasterCard používat mobilní telefony s operačním systémem Android k nákupům v obchodech

Tato novinka poskytuje držitelům karet MasterCard ještě více možností, jak platit i v pohybu pomocí svých mobilních zařízení. Podle aktuální zprávy Federal Reserve zaplatilo mobilním telefonem prostřednictvím platebního terminálu již 39 % lidí, kteří běžně využívají mobilní telefony k placení. To dokazuje zvýšenou poptávku po jednoduchých a bezpečných způsobech, jak provádět platbu přímo ze zařízení. MasterCard vybudoval základ pro bezpečné mobilní transakce, když zavedl před deseti lety bezkontaktní platby a v roce 2013 dodal digitální platformu, jež poskytuje dnešní mobilní platební řešení.

Dnes lze platit bezkontaktně s MasterCard u více než tří milionů obchodníků v 68 zemích světa. Díky MasterCard a Android Pay jsou platby jednoduché a bezpečné, a spotřebitelé tak mohou používat svoje karty kdykoliv a kdekoliv.  Pro spotřebitele i obchodníky přinese každý nákup s kartou MasterCard přes Android Pay stejnou úroveň bezpečnosti, benefitů a garancí jako jakákoliv jiná transakce MasterCard. A navíc je spotřebitelům poskytnuta další úroveň ochrany, jelikož Android Pay nesdílí číslo karty s obchodníkem.

„Mobilní platby se staly běžnou součástí našich životů, proto očekáváme, že v budoucnu budou nová zařízení běžně vybavena funkcemi potřebnými pro mobilní platby,“ řekl Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer v MasterCard, „se službou MasterCard Digital Enablement Service (MDES) a Android Pay můžeme použít zabezpečené tokeny ke snadnému provedení plateb z připojeného zařízení zákazníka.“

„Mobilní platby jsou pro Google velkou prioritou, proto jsme pracovali s klíčovými partnery, jako je MasterCard, abychom umožnili lidem platit pomocí telefonů s OS Android jednoduše, bezpečně a s možností volby, a to vše v rámci Android Pay,“ řekl Pali Bhat, ředitel Product Management v Google.

Android Pay bude dostupný (s verzí KitKat a vyšší) v USA v nadcházejících měsících. Platební metoda bude akceptována převážně v předních amerických obchodech, restauracích, samoobsluhách, u přepravců nebo na čerpacích stanicích.

-of- 


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688