Maminky s kočárkem, ulehčete si život

REKLAMA       Jana Brožková, 29.5.2015

Zná to snad každá maminka – pohyb s dítětem v kočárku představuje někdy překážkovou dráhu. A to nejen venku, ale i v rámci bytového domu. Možným řešením jsou jeho vhodné úpravy, které ocení každá maminka.

Venkovní schody

První překážkou, se kterou se maminky mohou setkat při vstupu do domu, jsou venkovní schody. Jak ji překonat? Například díky připevňovacím sklopným nájezdům z ocelových profilů. Poslouží nejen vám, ale i lidem na invalidním vozíku. Jejich cena závisí na celkové velikosti. Jeden metr čtvereční páru nájezdových pruhů vás vyjde přibližně na dva a půl tisíce korun.

Vchod do domu

Další komplikací jsou vstupní dveře, které nedrží samy otevřené. Opět však stačí jednoduchá úprava. Pomocníkem jsou dveřní stavěče s pružinovou brzdou, které stojí okolo pěti set korun a k jejich montáži stačí obvykle pár šroubků.

Schody uvnitř domu

Nejčastější překážkou je absence výtahu nebo kabinka tak malá, že se do ní s kočárkem nevejdete. Pomoci může tzv. schodišťová plošina. Cena za tuto plošinu je o něco vyšší, pohybuje se přes 100 tisíc korun. Výhodou však je její multifunkční využití, ocení ji tak nejen maminky, ale i vozíčkáři či lidé se sníženou pohyblivostí.

Možnosti financování

Náklady na pořízení prvků, které vám ulehčí život, nejsou, až na schodišťovou plošinu, dramaticky vysoké. Pokud však fond oprav vašeho bytového družstva nebo společenství vlastníků nedisponuje dostatečnou částkou, můžete zvolit výhodné úvěry. Bytovým družstvům a společenstvím vlastníků nabízíme dva úvěry speciálně šité na míru, a to KREDIT a KREDIT PLUS. Oba mohou získat i nově založená BD a SV bez historie a splátky si lze rozložit až na 25 let. Rozpočty domácností tak budou zatíženy co nejméně,“ říká Dagmar Jonášová z Raiffeisen stavební spořitelny.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky