Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  25.05.2015 15:31:09REKLAMA

KB: Klienti kladou důraz na rychlost, flexibilitu a bezpečí

Moderně řízená firma očekává v současném světě moderní bankovní služby. Firemní klienti přitom kladou stále větší důraz na tři hlavní požadavky vycházející z principů fungování dnešního světa – rychlost, flexibilitu a bezpečí. „Internet zcela změnil po staletí zaběhnutá pravidla, a to nejenom v samotném byznysu, ale rovněž v bankovních službách. Pro naše klienty jsme vyvinuli nástroje, které jim umožňují lépe a efektivněji řídit firemní finance. Přitom jako jediná banka v ČR klademe maximální důraz i na bezpečnost našich klientů v on-line prostředí,“ uvedl Radek Basár, zástupce výkonného ředitele Marketingu a komunikace Komerční banky.

Inovativní přístup Komerční banky je patrný zejména v měnových obchodech, zahraničních platbách, komunikaci a v zabezpečení svých klientů speciálním softwarem proti stále se množícím internetovým útokům.

Měnové obchody bez omezení – KB eTrading

Mezinárodní obchod je stále dynamičtější a provázanější. Proto Komerční banka nabízí platformu KB eTrading, jejíž hlavní výhodou je rychlá a pohodlná konverze cizích měn i zhodnocování volných finančních prostředků. Pokročilá elektronická aplikace KB eTrading je navržena speciálně pro měnové obchody, měnové zajištění a zadávání termínovaných vkladů, přičemž její ovládání je jednoduché a intuitivní. Přístup je přímo z aplikací internetového bankovnictví KB MojeBanka, MojeBanka Business a Profibanka.

Majitelé středních a větších firem uvítají možnost nastavit konkrétní objemové limity pro jednotlivé uživatele, které zvyšují bezpečnost a zabrání nechtěným obchodům. Snadno a flexibilně lze nastavit datum vypořádání obchodu – v rozmezí od dne zadání (D+0) až po D+2 u promptních obchodů, od D+3 až po jeden rok u termínovaných obchodů a od D+0 u termínovaných vkladů.

„Naši klienti mají možnost v nové aplikaci provádět FX spoty, forwardy a swapy a zadávat pokyny k nákupu a prodeji jednotlivých měn. Obchodovat lze všechny pracovní dny 24 hodin denně a dokonce i během některých svátků, specifických pro ČR. Zajímavá může být pro klienty i celá řada doplňkových funkcí, jako je změna účtů vypořádání nebo změna valuty vypořádání již uzavřeného obchodu. Mnozí ocení i jednoduché nastavení individuálních limitů, notifikace událostí prostřednictvím SMS a e-mailů nebo dokonalý přehled o stavu jednotlivých obchodů včetně historie změn,“ poznamenal Zdeněk Lust, manažer Obchodů s korporátními klienty.

TF OnLine komunikace s bankou

Rovněž další inovativní služba Komerční banky je určena pro internet s důrazem na bezpečnou, dynamickou a právně platnou formu komunikace. Internetovou službou TF OnLine (Trade & Finance OnLine) získávají klienti KB právě takovou platformu, která pokrývá oblasti krátkodobých a revolvingových úvěrů, bankovních záruk a dokumentárních plateb. Šetří čas a náklady spojené se zasíláním papírových žádostí, a to díky vestavěné kontrole chybovosti či možnosti kopírovat žádosti z již realizovaných obchodů pro nově vytvářené. Všichni klienti (i bez uzavřené rámcové smlouvy) mohou aplikaci využívat pro vytváření a zasílání žádostí o bankovní záruky, dokumentární akreditivy či inkasa.

Firemní klienti si sami mohou aplikaci upravit, vytvářet vlastní šablony, nastavit podpisová práva dle organizační struktury svého podniku, či k jednotlivým produktům. TF OnLine v české i anglické jazykové mutaci pracuje v režimu zabezpečeného přístupu (certifikát na čipové kartě a čtečka čipových karet) a je dostupný 24 hodin, 7 dní v týdnu. Zřízení a používání TF OnLine je zdarma. Při práci s aplikací se klienti banky mohou spolehnout nejen na asistenci při prvním přihlášení, ale i na odborné poradenství regionálních specialistů zahraničního obchodu. 

Bezpečnost je v KB na prvním místě

Společně bezpečně - pod tímto heslem začala Komerční banka od letošního března upozorňovat své klienty na hrozby spočívající v malé obezřetnosti či nedostatečné ochraně počítače při používání internetového bankovnictví. Současně s tím, jako první a jediná banka na tuzemském trhu, doporučila bezplatnou instalaci bezpečnostního softwaru Trusteer Rapport od společnosti IBM, který je ověřeným produktem používaným klienty významných bank po celém světě. Tento nástroj zjišťuje a odstraňuje většinu škodlivého finančního softwaru a „léčí“ infikované počítače. Je vhodným doplňkem ke stávající antivirové ochraně počítačů klientů, která na nejnovější metody podvodníků nemusí vždy stačit. Nástroj je kompatibilní s Windows i Mac OS a pro klienty Komerční banky je zdarma. Ti si je mohou snadno nainstalovat z aplikací MojeBanka nebo MojeBanka Business.

Pro více informací o produktech a službách Komerční banky kontaktujte svého bankovního poradce nebo volejte na bezplatnou Infolinku KB 800 521 521.


Poslední zprávy z rubriky Podnikání:

Út 15:00  Změna ve vedení skupiny Swiss Re OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Út 14:48  Rozsah cenové regulace (16.4.2024) MF ČR (Ministerstvo financí ČR)





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688