chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  20.05.2015 13:16:14

Snižte si své splátky a začněte zase žít

Dluhy mohly přijít nenápadně, nejdřív jedna půjčka, pak druhá a nakonec ještě kreditka. Hlavní je ohlídat, aby vám splátky nezačaly přerůstat přes hlavu. Snadným a efektivním způsobem, jak se zbavit starostí, je konsolidace půjček. Místo více splátek budete hradit jen jednu, která je v součtu nižší než ty původní. Měsíční zatížení si tak snížíte klidně až na polovinu.

Zbavte se svých půjček, které jsou drahé nebo vám již přerůstají přes hlavu. Konsolidace je možností, jak dostat pod kontrolu více půjček a sloučit je do jedné výhodnější. Její podstatou je, že budete platit méně než dosud. A stačí si hlídat pouze jeden termín splatnosti. Sloučit lze obvykle bankovní, kontokorentní, splátkové úvěry i kreditní karty.

Lidi se často obávají, že když budou platit delší dobu, díky čemuž budou platit méně, tak ale celkově odevzdají víc peněz. Většinou to tak není, s konsolidací se dá ušetřit. Má to však samozřejmě i své podmínky.

Hlavně platit méně

Češi nejsou při sjednávání půjček příliš obezřetní a sjednávají si úvěry často za nepříznivých podmínek. Pětina těch, kteří mají půjčky u více institucí, o konsolidaci uvažuje.

Sloučení půjček do jedné umožňuje získat lepší či podobné podmínky jako u nejlevnějšího úvěru, který chcete konsolidovat. Výhodou je to, že se zbavíte poplatků souvisejících s úvěry, doba splatnosti (a tím i měsíční splátka) se může přizpůsobit aktuálním potřebám a zjednoduší se administrativa při splácení a kontrole.

Už nebude třeba platit několik měsíčních splátek v jiné termíny a na jiné účty. Vše bude zahrnuto v jedné jediné půjčce se splatností v jeden termín. Žádat o konsolidaci můžete přímo ve vybrané bance a u valné většiny bank to jde i online. S výběrem vhodné banky vám pomůže online srovnávač.

Konsolidovat lze veškeré úvěry bez zajištění, jako jsou spotřebitelské úvěry, úvěry splátkových společností, kontokorenty, kreditní karty. Spíše výjimečně banky po individuálním posouzení zkonsolidují i leasingové splátky. Banka za klienta zaplatí úvěry, které do konsolidace lze zahrnout, ale obvykle je ochotná půjčit i nějaké peníze navíc. Ty můžete využít na uhrazení dluhů jiného typu.

Celkový počet úvěrů určených ke konsolidaci nebývá stěžejním kritériem. Omezení se týkají především celkové částky určené ke konsolidaci.

Komu je konsolidace určena?

Konsolidace je určena klientům s trvalými příjmy (v případě zaměstnaneckého poměru nesmí být žadatel ve zkušební nebo výpovědní lhůtě). Klient nesmí být svými dluhy zavalen tak, aby byl registrován mezi neplatiči. Konsolidace úvěrů je samozřejmě jen pro klienty, kteří včas splácejí své stávající závazky.

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Portál Chytrý Honza nabízí rychlé a objektivní srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Široký výběr, možnost přizpůsobit si produkt na míru, čas na rozmyšlení při rozhodování a zároveň jeho úspora dělají z Chytrého Honzy skutečně platného partnera při řešení osobních financí. Chytrý Honza zájemcům srovná všechny dostupné produkty online, aby si mohli vybrat ten nejvhodnější – od hypotéky, přes pojištění a tarify mobilních operátorů až po dodavatele energií. Od svého vzniku v roce 2009 již Chytrý Honza získal přes 250 000 spokojených zákazníků. Ti si aktuálně mohou vybírat z celkem 18 produktů ve více než 1900 variantách. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 Chytrý Honza získal více než 1 400 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

St   8:00  Nejdřív slast, potom past. Kdy je dovolená rizikem? Petr Holub (MojeNebankovka)
Po   8:00  Nákup novostavby s sebou nese rizika. Buďte obezřetní Petr Holub (MojeNebankovka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688