Rekonstrukce kuchyně – nákup konkrétního vybavení

REKLAMA       Jiřina Kavková, 18.5.2015

Pokud se majitelé domu nebo bytu rozhodnou k rekonstrukci, velmi často je volba té místnosti zcela jasná. Je jí samozřejmě kuchyně, jelikož právě ta se dnes může stávat centrálním bodem současných interiérů. Pokud je tomu tak i u vás, pojďme se společně podívat, co by v ní nemělo chybět. Nebudeme tak rozebírat, jakou vybrat linku a další součásti, jelikož to je natolik individuální, že to odpovídá vašemu vkusu, dispozicím, nebo ceně.

Myslete na praktické ukládání všech věcí

Je-li základ vaší kuchyně hotov, je třeba začít myslet prakticky. A to ideálně tak, abyste mohli každé místo využít co možná nejefektivněji. V tomto směru se doporučujeme zaměřit na dostupné úložné prostory, jako jsou třeba skříňky, skříně, nebo také zásuvky. Ty sice můžete využít bez jakýchkoliv vnitřních prvků, ale efektivnější cestou je drátěný program určený pro kuchyně. Tedy zajímavé drátěné konstrukce, které do daných prostor umístíte. Díky tomu budete moci naplno využít jejich potenciál a tak efektivně ukládat a skladovat vše, co zároveň chcete mít po ruce. Mezi nejvyužívanější možnosti patří:

 

• Systém určený pro potravinové skříně

• Systém určený pro rohové skříňky

• Systém určený pro zásuvky a skříňky

Když chcete v kuchyni také jíst

Mnoho interiérových dispozici bohužel nemůže nabídnout možnost toho, abychom vytvořili zcela samostatnou jídelnu. Jsme tak odkázáni na to, umístit jídelní stůl do prostoru kuchyně. Samozřejmě je třeba myslet na všechny nezbytné požadavky. Primárně by měl být stůl dostatečně velký, s ohledem na množství lidí, které bude zároveň konzumovat. Zapomínat bychom ale neměli ani na dostatek pohodlných židlí. Současné jídelní židle z různých materiálů jsou dokonalou ukázkou toho, že trh skutečně má co nabídnout. A dva nejvyužívanější materiály? Samozřejmě je to přírodní dřevo, popřípadě také kov. U něho se mnohdy nezapomíná na zajímavé pochromování, které zlepší jeho vlastnosti a dodá elegantní vzhled.

  Jaké spotřebiče patří k moderní kuchyni?

Zapomínat byste však neměli ani na spotřebiče. Tedy hlavně takové, které nejsou úplně nezbytné, ale určitě se mohou hodit. Naše tipy začneme třeba kontaktním grilem, který může být dobrým pomocníkem při přípravě sendvičů, ale i pečení steaků. Mimo tohoto prvku v domácnosti oceníte automatický kávovar, který je dnes nezbytností pro všechny milovníky tohoto nápoje. Ideální je volit varianty s funkcí automatické přípravy kávy a samozřejmě i s funkcí snadného čištění.

To, na co bychom neměli dále zapomínat, to jsou různé druhy kuchyňských robotů. Pokud milujete zdravou, čerstvou a domácí stravu, určitě je využijete na maximum. Stejně jako třeba dnes ten nejdůležitější prvek, kterým je rychlovarná konvice. Moderní typy umí nejenom vodu uvařit, ale i ohřát ji přesně na požadovanou teplotu. To se hodí, pokud milujete pití speciálních čajů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně