Dětská hřiště: dětská hřiště se budou testovat

TNBiz, 13.5.2015

Co budou reportéři na dětských hřištích zjišťovat? Především to, jestli jsou atrakce vhodné pro děti, jestli na ně mohou samy nebo jen v doprovodu dospělých. Také je bude zajímat, jak je hřiště staré a jak se udržuje.

Zaměří se i na to, jestli má majitel nebo provozovatel patřičné revize, jsou-li potřeba. A samozřejmě jestli jsou hřiště hlídaná, aby se tam v noci například nescházeli narkomani nebo bezdomovci. Ale neskončí to jen u toho. Z každého pískoviště reportéři odeberou vzorky písku, které nakonec nechájí otestovat ve specializované laboratoři, aby ukázali, v čem si vlastně vaše děti hrají!

Poprvé vyšla řada na Dětský ráj v Komenského sadech v centru Ostravy. Najdete tu obrovské prolézačky, houpačky, pískoviště i lanovou dráhu. Výběr je veliký, ale vše jen v doprovodu dospělého. Hřiště je starší, ale prošlo rekonstrukcí. U každé atrakce je uveden vhodný věk dítěte.

U starších dětí jednoznačně vítězí prolézačky. A právě prolézačky a houpačky jsou někdy pro děti rizikové. "Každý rok samozřejmě chodí revizní technik a vznikne nějaký úkol - co máme na další sezónu opravit nebo vyměnit," říká Petra Kunešová, provozovatelka hřiště. Zřizovatelem hřiště je Moravská Ostrava a Přívoz. "V letošním roce jsme například měnili kůly u jedné z houpaček," potvrzuje mluvčí Jana Pondělíčková.

Dalším úskalím je pískoviště. "Pískoviště jsou vlastně každý rok celá vyhrabaná a znova naplněná pískem, který je opravdu čištěný pro potřeby těch dětských pískovišť," tvrdí provozovatelka hřiště Petra Kunešová. Každý večer navíc obchází atrakce správce, kontroluje jejich stav a hřiště hlídá i v noci.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky