TNBiz (TN.cz)
Politika a události  |  10.05.2015 21:53:11

PŘEDPOVĚĎ: Ochladí se, pak se ale znovu oteplí a bude přes 20 °C

Příští týden teplo, pak se ochladí a znovu oteplí. To je výhled meteorologů z ČHMÚ na období do 7. června. "Období od 11. května do 7. června bude teplotně podprůměrné až průměrné. První týden budou teploty stoupat, ale v závěru týdne se výrazně ochladí a tak jako celek bude týden teplotně podprůměrný až průměrný," uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

 

Týden od 18. května bude podle meteorologů nejchladnější. Maximální denní teploty budou dosahovat jen 15 °C. "Nejchladnější bude druhý týden období, kdy průměrná týdenní maximální teplota vzduchu bude jen kolem 15 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 8 °C. V posledních dvou týdnech bude teplota stoupat, v posledním by měla dosahovat průměrná týdenní maximální teplota vzduchu kolem 23 °C," dodali meteorologové.

 

Předpověď na nejbližší dny podle ČHMÚ:

 

Neděle

 

Proměnlivá oblačnost. V Čechách ojediněle, na horách na severu místy přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku přeháňky místy, na severovýchodě četnější. Na východě ojediněle bouřky. Během dne od jihozápadu postupně ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, na jihovýchodě až 20 °C, v 1000 m na horách kolem 6 °C, na Šumavě kolem 10 °C. V noci a ráno mírný, přes den čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude k večeru od západu slábnout.

 

Pondělí

 

Jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno, během dne postupně mírný jihovýchodní 2 až 5 m/s.

 

Úterý

 

Jasno až polojasno, odpoledne v Čechách a později večer i na Moravě a ve Slezsku přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude k večeru měnit na severozápadní.

 

 

Středa

 

Zpočátku oblačno až zataženo a místy přeháňky, postupně od západu ubývání oblačnosti a přeháňky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s bude k večeru slábnout.

 

Čtvrtek

 

Polojasno až oblačno, od jihozápadu postupně zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

 

Pátek až neděle

 

Oblačno až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky. Na horách srážky později i smíšené. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, postupně 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C, zpočátku místy až 17 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688