STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  20.04.2015 16:40:18

CBS: Golf bez Tigera Woodse u Američanů budí nezájem

Autor: Bc. Václav Ruml 

Vycházející hvězda Jordan Spieth, světová jednička Rory McIlroy nebo dvojnásobný vítěz Masters Bubba Watson? Kdepak, tváří světového golfu a největším tahákem je stále Tiger Woods.

Vývoj sledovanosti na nedávno skončeném nejslavnějším golfovém turnaji Masters to dokazuje. Televizní stanice CBS (CBS: NYSE) za 3.kolo zaznamenala nárůst sledovanosti oproti loňskému ročníku o 48 %, v nedělním finálovém kole pak o 26 %. Neúčast Tigera Woodse na turnaji v loňském roce znamenala druhou nejnižší sledovanost od roku 1957.

Vítěze 79 turnajů PGA a 14 turnajů kategorie major ale poslední dobou trápí častá zranění. Poslední vítězství zaznamenal Woods v roce 2013 na turnaji Bridgestone Invitational. Na vítězství na majoru čeká dokonce od roku 2008. Kvůli častým absencím na turnajích vypadl i ze světové stovky nejlepších golfistů. Na jeho kariéře se nemalou měrou podepsalo i odhalení nevěry v roce 2009. Jak to ale vypadá, i nadále je největším lákadlem na okruhu PGA, ať už se to někomu líbí nebo ne.

Přes kariérní ústup si ale Woods roce 2014 vydělal 63 milionů dolarů, a to i poté, co ho opustilo několik sponzorů. Jedním z nich bylo Electronic Arts, které přestalo vydávat počítačovou hru s Woodsovým jménem a místo toho do názvu umístilo současnou jedničku Roryho McIlroye.

Generace Y vyrostla na sledování Woodsových nejúspěšnějších let a spousta z nich by neměla problém se přestat na golf dívat úplně, kdyby se tato legenda turnajů pravidelně neúčastnila. Podle průzkumů sledovanosti je 63% Američanů sledujících golf starších 55 let. Až 87% diváků je pak starších 35 let, což dělá diváky golfu nejstarší ze všech profesionálních sportů vůbec. Pro srovnání, 45% diváků americké basketbalové soutěže NBA je mladších 35 let.

Čísla mluví jasně: Woodsův triumf na Masters v roce 1997 sledovalo během posledních dvou kol téměř 16 milionů diváků. Letošní ročník shlédlo za poslední dva dny turnaje 11,5 milionu a ročník bez Tigera vidělo pouhých 8,5 milionu. Podle serveru Golf.com se hodnota, kterou Woods přináší golfu, odhaduje na 15 miliard dolarů. To je 22% z celkové odhadnuté hodnoty (68,8 miliardy) golfového průmyslu, a tedy téměř čtvrtina potenciální ztráty v případě, kdyby Tiger Woods zmizel z obrazovek s golfovou holí v ruce úplně.

Akcie CBS Corporation jsou obchodovány na americké NYSE při současném tržním kurzu 61,04 USD za akcii.

Další články a zajímavosti naleznete na STOX.CZ | Podpora pro online obchodování

Logo STOX.CZ STOX.CZ zprostředkovává online obchodování na více než 80 akciových trzích prostřednictvím platformy Trader Workstation. Nabízí velmi nízké poplatky a technickou a investiční podporu v češtině. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688