Navštivte Farmářské trhy v Praze

Čerstvé sezónní zemědělské a farmářské produkty od českých chovatelů, pěstitelů a výrobců nabízí trhy i trhy hlavního města. Návštěvníci tu rádi dávají přednost aktuální denní nabídce a poctivým výrobcům před velkými obchodními řetězci.

Co farmářské trhy nabízejí?

Nakoupíte zde nejrůznější zeleninu, ovoce, sýry, bylinky, pečivo, med, jogurty, jitrnice a mnoho dalších dobrot. Produkty jsou vyráběny šetrným způsobem a ručně, často dle původních receptur našich prarodičů. Chybějící konzervanty jsou samozřejmostí. Výpěstky jsou sezónní, jejich dodavatelem je příroda. Většina prodejců se na trzích objevuje každý rok, jejich výrobky jsou tedy prověřeny. V poslední době farmáře na trzích stále častěji doplňují muzikanti či divadelníci.

Kam na farmářské trhy zavítat?

Každou sobotu je nejnavštěvovanějším trhem Kulaťák na Vítězném náměstí, který kromě standardní nabídky pořádá i tematické dny. Trhy jsou otevřeny od 8 do 14 hodin. Rodičům nabízí možnost využití dětského koutku.

Farmářské trhy na pěší zóně Anděl nabízejí každý druhý pátek v měsíci čerstvé potraviny přímo uprostřed ruchu smíchovského centra. Ráno dostanete i domácí pečivo.

Spojit nákupy a víkendovou procházku kolem Vltavy můžete na farmářském tržišti Náplavka. V případě příjemného počasí můžete s ukořistěnými potravinami rovnou uspořádat piknik na nábřeží.

Specialitou farmářských trhů na Kubánském náměstí jsou grilované ryby. Trhovci jsou zde k dispozici každé úterý, čtvrtek a sobotu.

Kompletní seznam pražských farmářských trhů naleznete zde.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření