BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  09.04.2015 11:42:14

Začala výsledková sezona USA, dolar posiluje, komodity trpí; analýza EUR/USD, USD/CHF

Zápis z březnového zasedání americké centrální banky (Fed) potvrdil, že členové bankovní rady (FOMC) preferují letos zvýšit základní úrokovou sazbu. Avšak bankovní rada není jednotná v termínu zvýšemí úrokové sazby, proto se červnové datum jeví jako málo pravděpodobné. Nicméně důležité je, že Fed chce letos zvýšit základní úrokovou sazbu, což je ve výsledku pro USD pozitivní. Monetární politika USA se tak zásadně liší od té evropské nebo japonské.

Americká ropa WTI včera oslabila o 6 procent, když zásoby v USA vzrostly o dalších 10,95 milionu barelů. Celková hodnota zásob je nyní 482,4 milionu barelů, což je nejvyšší úroveň za posledních 14 let. Další negativní zprávou pro cenu ropy byla čísla produkce Saudské Arábie. Její denní těžba dosahuje rovněž rekordních maxim, a to na úrovni 10,3 milionu barelů denně. Posledním důvodem propadu ceny byl silnější dolar.  Na možnost, že se ropa nachází blízko hodnot silných rezistencí, jsme upozorňovali včera v naší technické analýze.

Americký akciový trh ukončil středeční obchodní seanci pozitivně, přičemž nejvyšší zisky si připsal technologický Nasdaq, který posílil o 0,8 procenta. Dow Jones vzrostl o 0,2 procenta a index S&P 500 přidal o 0,3 procenta. Na pozitivní výkony USA ráno navázal i asijský akciový trh. Japonský index Nikkei se obchoduje jenom kousek od kulatého čísla 20 000 bodů (19 937,72 bodu), nejvýše od června 2000. USD/JPY se opět usadil nad číslem 120,00. Hang Seng ve čtvrtek posílil o 4 procenta a dosáhl 7letých maxim. Společnost Alcoa včera symbolicky odstartovala výsledkovou sezónu. Sice tržbami zklamala, její zisk však překonal očekávání analytiků. Výsledky významných společností přijdou na řadu příští týden, kdy svá čísla zveřejní velké banky a některé technologické firmy.

Řecký premiér Tsipras včera navštívil Rusko, avšak nepřinesl domů žádné konkrétní dohody. Dnes má země splatit Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) část půjčky. Švýcarsko se včera stalo první zemí, která emitovala 10letý dluhopis se záporným úrokem. Podobného cíle by postupem času mohlo dosáhnout i Německo, a to díky programu kvantitativního uvolňování. Mexiko včera vydalo 100letý eurový dluhopis s úrokem 4,2 procenta.

Dnes nás čeká zasedání britské centrální banky (BoE), jež by na ostrovech nemělo přinést žádné změny v monetární politice. Odpoledne budou publikována datakanadského trhu bydlení a počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti USA.

USD/CHF se nachází u horní hrany rostoucího trendového kanálu. Na hodinovém grafu je možnost vytvoření medvědí divergence s oscilátorem MACD. Nicméně je potřeba si počkat na potvrzení, tedy MACD nám musí naznačit, že chce klesat, cžo se zatím neděje. Je proto možné, že korekce nastane až u testu předchozích maxim. Ideální je sledovat náznak prodeje na nižších time-framech.

EUR/USD včera prorazil rostoucí trendovou linii (fialovou) a zamířil dolů. Čeká ho silný "support" na úrovni 1,7000 – 1,7200. Preferujeme krátké pozice, do nichž je vhodné vstoupit po překonání supportu nebo v případě korekce u re-testováni fialové linie, kterou měnový pár včera prorazil.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688