TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  03.04.2015 13:16:34

Babiš: Raději budu lyžovat, než poslouchat opilého Kalouska


Celý spor odstartoval na středeční schůzi Sněmovny, kde se do Andreje Babiše opřel jeho věčný kritik a provokatér Miroslav Kalousek. Rozčiloval se nad Babišovou nepřítomností a s tím spojeným přesunem projednávání některých zákonů, které vyžadují přítomnost ministra financí.

"Já jsem se marně pídil po důvodu, čím může být zaneprázdněn první místopředseda vlády, když zasedá Poslanecká sněmovna. Přemítal jsem o nějakých závažných mezinárodně-politických jednáních," podivoval se Kalousek. "Ne. On si jel zalyžovat," snažil se Kalousek Babiše zesměšnit.

Pak požádal o pauzu na poradu klubu, ta nakonec trvala hodinu a půl. "Pro nás je to samozřejmě šok vzhledem k tomu, že on i celé jeho hnutí říkali, že jdou do Sněmovny makat, a ne lyžovat. Takže pokud pan místopředseda vlády lyžuje, zatímco my tady máme pracovat, je to pro nás do té míry šokující informace, že se o tom potřebujeme poradit. Například jestli si příští týden nepůjdeme zabruslit," pokračoval Kalousek a vysloužil si uznalý smích části Sněmovny. Schůze nakonec musela být předčasně ukončena.

Jenže Andrej Babiš není z těch, kteří by se nechali urážet, a to zvlášť v době své nepřítomnosti. A místopředsedovi TOP 09 urážky pohotově oplatil na Twitteru: "Moje řádně omluvená dovolená s dětmi (vidím je málo a mají teď prázdniny) je v PS téma. Radši budu s nimi, než poslouchat ožralého Kalouska." 

Ale to by nebyl Miroslav Kalousek, aby neměl poslední slovo. "Na hloupé urážky nemá cenu reagovat. Zatímco já jsem byl střízlivý a v práci, on nebyl v práci, i když má osm bodů na schůzi Sněmovny. Přeju mu dovolenou s dětmi, ale ty mají prázdniny ve čtvrtek a v pátek, on tu nebyl ani v úterý a ve středu. Každým krokem Andrej Babiš prokazuje, že není politik, nemaká, ale lyžuje,“ vzkázal ještě skrze portál iDNES Andreji Babišovi.

Jestli takhle celá potyčka mezi politiky definitivně skončí záleží teď na Babišovi. Míč totiž skončil na jeho straně hřiště.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

05.04. 21:26  :-) (MrBurnes)
05.04. 13:29  Maj recht Bureš (Edisonek)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688