Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Pojištění  |  23.03.2015 17:18:05

Na pojištění bydlení ušetříte díky slevě

U pojištění bydlení neplatí „kdo šetří, má za tři“, ale kdo šetří, prodělá. Jen správně sjednané pojištění vám zajistí, že z pojistného plnění od pojišťovny uhradíte všechny škody.

Na pojistném můžete totiž ušetřit jinak. Když si svůj domov pojistíte u Wüstenrotu, získáte až 30% slevu. Pojištění ProDomov si navíc můžete sjednat v klidu z domova po telefonu bezplatné lince 80 22 55 55 nebo přes internet www.wustenrot.cz.

Co a jak pojistit?

Vlastníte-li byt nebo rodinný domek, měli byste si pojistit stavbu i domácnost. V nájemním bytě vám bude stačit pojištění domácnosti. Zásadní rozdíl mezi oběma pojištěními lze ilustrovat na jednoduchém příkladu. Kdybyste mohli vzít domek nebo byt do ruky, obrátit jej naruby a zatřást, pak na vše, co se vysype, se vztahuje pojištění domácnosti a na to, co vám zůstane v ruce, pojištění stavby.

Pojištění stavby kryje škody, které na stavbě vzniknou v důsledku živelních událostí, jako je požár, výbuch, přímý úder blesku, vichřice, krupobití, pád stromu, stožáru či laviny, dále pak škody způsobené vodou z potrubí, sesuvem půdy či zřícením skal nebo i zemětřesením či pádem letadla, apod. Pojišťovna hradí také škodu, která vznikne násilným odcizením stavebních součástí (např. okapů) nebo vandalismem. Připojistit si pak můžete riziko povodně a záplavy.

Pojištění domácnosti kryje – stejně jako pojištění stavby - škody vzniklé živelními událostmi a také riziko krádeže, vloupání a vnitřního vandalismu. Pojištěno máte jak vnitřní vybavení jako nábytek, koberce, elektrické spotřebiče, nádobí, lůžkoviny či květiny, tak osobní věci všech členů domácnosti, tedy oblečení, obuv, sportovní potřeby, jízdní kola, hračky, šperky, obrazy atd.

Pozor na podpojištění

Nesnažte se na pojištění stavby a domácnosti ušetřit a dobře si spočítejte, kolik vás co stálo a nakolik by vás přišlo, kdybyste si to museli kupovat znovu. Odborně se tomu říká sjednat si pojištění na novou cenu. Jen v takovém případě vám pojišťovna při pojistné události uhradí celou škodu a nebude pojistné plnění snižovat podle výše celkové pojistné částky.

Pojištění ProDomov od Wüstenrotu

Pojištění ProDomov vám poskytne kvalitní pojistnou ochranu domku, bytu i domácnosti, Wüstenrot vám pojistí i rozestavěnou budovu. Pojištění domácnosti vám nabízí ve třech variantách: MINI, PLUS a SUPERPLUS. Podle individuální potřeby si můžete sjednat i další připojištění.

Informace uváděné  v tomto článku jsou určeny výhradně k marketingovým a propagačním účelům, a i proto nepředstavují návrh na uzavření smlouvy (nabídku).

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688