TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  23.03.2015 11:24:18

Tunel Blanka: Praha podepsala smlouvu bez termínu dokončení!

V souvislosti s tunelem Blanka vyšlo najevo, že v dodatku smlouvy podepsané magistrátem není firma vázána jakýmkoliv termínem. Někteří rozhořčení zastupitelé mluví doslova o bianco šeku, který Praha dala společností ČKD. Předchozí vedení magistrátu totiž uzavřelo s firmou ČKD dodatek smlouvy, ve kterém se zavázalo zaplatit všechny dlužné částky, ale z nepochopitelných důvodů nedalo firmě žádný jasný termín dokončení stavby.

"Mně se to velmi nelíbí, to je věc která si mě jako Pražana bere jako rukojmí," řekl Filip Humplík, předseda pražské ODS. "Kolem té Blanky to je skandální, všichni přehazují zodpovědnost. Zde lítají různé dokumenty, které se navzájem různě vylučují," řekl TV Nova Patrik Nacher z ANO.

V praxi tak záleží čistě a jen na firmě ČKD, kdy tunel zprovozní. "Jejich jednání je velmi nestandardní. Už bylo jasné loni na jaře že Blanka nebude otevřená, pani primátorku ujišťovali, že bude otevřen," dodal Humplík. "Výstupem toho všeho je v zásadě z Prahy dostat peníze a pro mě je nepřijatelný stav, aby jsme zde měli nejdražší tunel s nejlevnějšími komponenty," vyjádřil se Nacher.

Společnost ČKD věc odmítá komentovat. A vyhýbavě se dnes vyjadřoval také bývalý náměstek primátora Hudečka. "Já sem žádný dodatek neuzavřel, nepodepsal, neuzavřel a není to pravda," řekl Jiří Nouza, bývalý náměstek primátora Hudečka. "Obsah obchodních smluv není možné bez souhlasu smluvních stran libovolně zveřejňovat, proto se k této informaci nelze vyjádřit," uvádí ČKD.

Vyjádření k novým informacím jsme se snažili získat od současného vedení magistrátu. Primátorka Adriana Krnáčová je ale v zahraničí a její náměstek Dolínek, do jehož gesce Blanka spadá, má stejně jako mluvčí dovolenou. Rada hlavního města už ale tento týden rozhodla, že na společnost ČKD Praha DIZ podá žalobu. V úterý rozhodne, zda povede spor arbitráží.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688