BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  12.03.2015 11:42:14

Austrálie a Nový Zéland v nocí řádily; analýza STŘÍBRA, EUR/CHF, S 500

Propad eura přiživil president ECB Mario Draghi, který řekl, že eurozóna je v tuto chvíli nasměrována dobrým směrem a kvantitativní uvolňování (QE )pomáhá ochránit zbytek eurozóny od napětí v Řecku. Řecko pokračuje v jednáních o plánovaných reformách s technickým týmem "Trojky". Nicméně řecký ministr financí nešetří obviněními vůči eurozóně, když se obořil vůči ECB, že nezahrnula řecké dluhopisy do programu QE.

Zásoby ropy rostlyUSA 9. týden v řadě. Tentokrát přidaly 4,5 miliónu barelů. Americká ropa WTI včera proto opět mírně oslabila a obchoduje se kousek pod hodnotou 50 USD za barel.

Novozélandský dolar v noci po zasedání centrální banky (RBNZ) posílil. Banka totiž neprojevila žádnou vůli v budoucnu snižovat úrokové sazby. Banka ponechala základní úrokovou sazbu na úrovni 3,5 procenta. Následovala tisková konference, po níž NZD/USD vystřelil z hodnoty 0,7139 na 0,7315 vůči USD. Ačkoliv RBNZ snížila výhled pro růst HDP a inflace v prvním čtvrtletí letošního roku, dala jasně najevo, že i navzdory těmto informacím neuvažuje o poklesu úrokových sazeb. Centrální banka uvedla, že situace v zemi je odlišná od těch států, jež jsou nuceny snižovat úrokové sazby.

Zajímavá akce se v noci konala i na měnovém páru AUD/USD, který díky lepším datům z trhu práce výrazně posílil. Míra nezaměstnanosti klesla v únoru z 6,4 na 6,3 procenta a počet zaměstnaných lidí se předchozí měsíc zvýšil o 15 600, což je o 300 více, než očekával trh. Data byla sice lepší, ale podle našeho názoru ne až tak zásadně, aby AUD posílil vůči USD o 1,4 procenta. Na základě této reakce lze usuzovat, že šlo v noci o „short squeeze“. Sázky na snížení úrokové sazby u protinožců stále trvají.

Americký akciový trh včera opět uzavřel v červených číslech, avšak, jenom kousek pod nulou (0,2 procenta). Indexy Dow Jones a S&P 500 bojují se 100denním průměrem, který jim zatím slouží jako dobrý support. Klíčová dnes budou data maloobchodních prodejů.

Naopak asijským akciím v noci pomohly nečekané zprávy z Korey, kde centrální banka snížila základní úrokovou sazbu o 0,25 procenta na 1,75 procenta. Následuje tak vývoj v regionu, kde centrální banky v reakci na nižší cenu ropy (nemusí bojovat s inflací) uvolňují monetární politiky, aby podpořily ekonomický růst. Evropský akciový trh díky QE získává velmi dobrou podporu k nákupu rizikových aktiv.

Stříbro se pohybuje v klesajícím kanálu. Horní hrana kanálu slouží jako silná rezistence, u níž lze hledat vstup do krátké pozice.

Americký akciový index S&P 500 má za sebou 2 negativní seance. V průběhu předchozího a dnešního týdne oslabil k 100denním průměru, u něhož prozatím našel podporu. Avšak v případě jeho proražení lze očekávat pokles k 200dennímu průměru (růžově) a pod kulaté číslo 2 000 bodů. Podobný vývoj lze vidět i u indexu Dow Jones.

EUR/CHF od zásahu švýcarské centrální banky konsoliduje v trojúhelníkové formaci, kterou opouští směrem dolů. To znamená, že lze očekávat další oslabení způsobené hlavně slabším eurem.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688