BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  11.03.2015 12:12:14

USD/JPY pin bar na 8letých maximech, analýza USD/JPY, AUD/JPY, EUR/AUD

Silný dolar (USD) včera potrápil americký akciový trh, který oslabil o více než 1,5 procenta. Dow Jones ztratil přes 300 bodů (332,78) tedy 1,85 procenta, index S&P 500 se propadl o 35,27 bodu (1,7 procenta) a technologický Nasdaq ztratil 82,64 bodu (1,67 procenta). Oba indexy Dow Jones a S&P 500 uzavřely včera pod 50denním průměrem, který slouží jako indikátor tržního trendu.

Americký dolar dosahuje 12letých maxim vůči euru a 8letých vůči japonskému jenu. To vše díky zlepšující se ekonomice očekávanému brzkému zvýšení úrokových sazeb, čímž se monetární politika USA ubírá jiným směrem, než právě ta evropská nebo japonská, které tisknou peníze. USD si již letos vůči koši měn připsal 9,9 procenta zisku a slaví 4. nejúspěšnější kvartál od pádu Bretton-Woodského systému. Silný americký dolar zhoršuje vyhlídky exportérům, což se může již brzy projevit ve výsledcích amerických firem a následné zvýšení úrokových sazeb může utáhnout finanční podmínky, proto akcie reagují negativně.

Euro se vůči USD v noci propadlo pod hodnotu 1,07 a míří k další zastávce 1,05. Program kvantitativního uvolňování se již postaral o to, že výnosy všech německých státních dluhopisů se splatností do roku 2022 mají negativní výnos. Pro srovnání 1letý americký státní bond nabízí výnos 0,24 procenta a 10letý německý 0,2 procenta. 30letý americký státní bond nabízí výnos 0,66 a 2letý americký 0,68 procenta. ECB unikly zprávy, že banka za první den QE nakoupila dluhopisy v objemu 3,2 miliardy eur.

Investoři stále sledují situaci v Řecku. Zemi rychle docházejí peníze. Vláda dokonce zvažuje sáhnout na sociální rezervy, z nichž se vyplácí penze. Řecko se připravuje na setkání s technickým týmem „Trojky“, který dohlíží na záchranný program, aby projednali navrhované řecké reformy.

Čínská data v noci opět zklamala, když ukázala jak na zpomalení průmyslové produkce, tak i nižší objem fixních investic. Poklesly i maloobchodní prodeje. V této souvislosti je důležité zmínit, že čínská ekonomika transformuje své zaměření z exportu na domácího spotřebitele, avšak ani jedny z těchto dat v únoru nepotěšily. Horší čínská makroekonomická čísla se projevují na obchodování AUD, jenž oslabil i kvůli nižší spotřebitelské důvěře (Westpack).V noci budou publikována důležitá data z trhu práce.

Británie dnes zveřejnila data výrobní produkce, která se v lednu meziměsíčně nečekaně propadla o půl procenta. Postarala se o to slabší výroba počítačů, elekroniky a optiky. Trh počítal s mírným posílením o 0,2 procenta. GBP zareagivala oslabením.

Zajímavá technická formace se vytváří na měnovém páru USD/JPY, kde vznikla včera na denním grafu reverzní svíčková formace „doji“, a to na 8letých maximech.

AUD/JPY zkorigoval svůj předchozí výprodej k Fibonacciho hladině 38,20, kde našel stopku. Poté překonal klínovou formaci a nyní míří dolů, kde by mohl dosáhnout až na předchozí minima.

Euro oslabuje vůči všem párům, dokonce i vůči těm slabším, jako je AUD. Prorazil kulaté číslo 1,40. Pro potvrzení klesajícího trendu je klíčové uzavření pod touto hodnotou na denním grafu. Vhodným místem pro vstup do krátké pozice je buď u návratu a opětovného testování hodnoty 1.40 nebo poté, co pár uzavře i pod hodnotou 1,3800 na denní svíčce. Pozor Austrálie v noci zveřejní datatrhu práce, a tak může být na páru volatilita.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688