Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  11.03.2015 09:54:06

GEEN Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

V projektu klientského ratingu GEEN Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.

Air Bank zaujala místo po Fio bance

Nejlepší hodnocení si od jedenáctičlenné odborné poroty projektu Vstřícná banka dosud téměř vždy odnášela Česká spořitelna. V polovině loňského roku však tuto velkou banku nahradila Fio banka, kterou ve čtvrtém čtvrtletí nahradila na prvním místě právě Air Bank. Porotci na této bance ocenili zejména velkou aktivitu, velmi dobrý marketing mířící na mladou a aktivní klientelu a také doprovodné aktivity zaměřující se na studenty středních a vysokých škol.

Banka tak dokáže velmi dobře vyplňovat prostor, který nedokážou pokrýt větší banky na trhu. Banka má navíc prostor k růstu, protože jako menší banka má stále možnosti přicházet na trh s novými produkty, které rozšíří její nabídku.  

Z produktového hlediska porotce zaujal nový produkt této banky - refinancování hypotéky, která umožňuje předčasné splátky bez poplatků a sankcí a to i v průběhu fixace.

Bance také pomáhá stabilnější pozice, kterou dosáhla díky zisku, který za tři čtvrtletí loňského roku dosáhl 151 milionů korun.

Banka působí velmi inovativně a energicky což potvrzují i naši porotci. "Air Bank začala testovat možnosti refinancování hypoték. Navíc umožnila svým klientům platit mimořádné splátky za hypotéku i v období fixace. V době, kdy většina bank má za mimořádné splátky (i mimo období fixace) je to rozhodně krok, který klienty potěší. Navíc pokračuje v trendu snižování poplatků u účtů a zvyšování úroků zhodnocení vložených prostředků. Banka by si zasloužila jedničku," hodnotí banku porotce a současně manažerka a redaktorka zpravodajského serveru Parlamentní listy (www.parlamentnilisty.cz)  Markéta Grušáková. 

Fio banka si oblibu u porotců udržela, přesto klesla o jednu příčku

Fio banka si udržela své velmi dobré postavení v hodnocení porotců, které získala ve třetím čtvrtletí loňského roku. Její hodnocení za 4. čtvrtletí dosáhlo 75,88 procent a za první Air Bank zaostala o pouhých 0,31 bodu.  Dá se tak říci, že si banka své hodnocení z předchozího období v podstatě udržela, byť ji o nepatrný rozdíl předběhla Air Bank. V produktové oblasti však banka za hodnocené období nic nového nepřinesla.

Komerční banka je opět třetí

Na třetím místě v hodnocení našich porotců se umístila jedna z velkých bank Komerční banka. Tato banka získala velmi vysokých 74,50 procent a začala v oblíbenosti u poroty pomalu vytlačovat Českou spořitelnu, které vůbec nepomohlo zdražování poplatků v srpnu minulého roku.

Banka se přitom jako jedna z mála soustředila ve 4. čtvrtletí loňského roku zejména na drobné podnikatele a jejich podporu. Za tímto účelem představila hned několik zajímavých produktů.

Docent Vladislav Flek, vysokoškolský pedagog na Metropolitní univerzitě Praha a člen vědeckého grémia České bankovní asociace hodnotí Komerční banku takto: „Pozitivně musím ocenit rušení některých poplatků této banky, růst podílu na trhu vyjádřený dle počtu klientů, vkladů i úvěrů a také ocenění jejího penzijního fondu, jako nejlepšího penzijního fondu v ČR 2014."

Další v pořadí se umístily GE Money Bank se 74 procenty, UniCredit Bank se 73,50 procenty a Česká spořitelna se 71,75 procenty.

Hodnocení bank dle poroty za 4. čtvrtletí roku 2014 v procentech:

Banka

Hodnocení poroty

Air Bank

76,19

Fio banka

75,88

Komerční banka

74,5

GE Money Bank

74

UniCredit Bank

73,5

Česká spořitelna

71,75

Sberbank

68,44

ČSOB

68,38

mBank

67,94

Equa Bank

66,88

Raiffeisenbank

65,25

Poštovní spořitelna

62,19

Zuno

57,44

Expobank CZ

57

Citibank

41,88

 

Zdroj: www.vstricnabanka.cz

Kdo je členem odborné poroty Vstřícná banka

Rádi bychom po delší době připomněli členy odborné poroty a tedy odborníky, kteří jsou hlavním pilířem hodnocení projektu Vstřícná banka 2014.

- JUDr. Ing. Ph.D. Otakar Schlossberger - předseda poroty je odborníkem na bankovnictví působící jako pedagog a autor zabývající se touto tématikou. Byl také prvním finančním arbitrem v České republice.

- Ing. Olga Šeflová - lektorka a specialistka na metodickou a poradenskou činnost v oblasti bankovnictví, která zastupuje Bankovní institut Vysokou školu (BIVŠ).

- Mgr. Petr Kučera - redaktor ekonomické a finanční rubriky hlavního mediálního partnera projektu Aktualne.cz.

- Ing. Markéta Grušáková - manažerka společnosti, zástupce mediálního partnera Parlamentní listy

- Mgr. Jan Klička - vedoucí redaktor a zástupce mediálního partnera projektu tištěného regionálního Deníku a internetového Denik.cz.

- Ing. Martina Hedvičáková - lektorka a specialistka na bankovnictví Univerzity Hradec Králové.

- Ing. Bedřich Danda - dlouholetý předseda Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR a bývalý náměstek ministra průmyslu a obchodu.

- Doc. Ing. Vladislav Flek - vysokoškolský pedagog na Metropolitní univerzitě Praha a člen vědeckého grémia České bankovní asociace

- Mgr. Miroslav Zeman – manažer hodnocení OVB Vstřícná banka a advokát

- Ing. Miroslav Škvára - Vysokoškolský pedagog ČVUT, pro oblast bankovnictví

 Generálním partnerem projektu GEEN Vstřícná banka je společnost General Energy.a.s.

 

 

www.vstricnabanka.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   9:31  Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024 Patria (Patria Finance)
Čt   9:17  S&P500 uzavřelo na nových rekordech Research (Česká spořitelna)

Přečtěte si také:

19.12.2016GEEN Zelenou bankou za rok 2016 se stala Česká spořitelna Vstřícná banka (Vstřícná banka)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688