Novinky 2015 v terasových prknech na veletrhu Bau v Mnichově

Jaké jsou zásadní novinky pro rok 2015 v oblasti terasových prken? Kompozitní materiály WPC vynikají svou odolností i barevnou stálostí. Nově výrobci představily prkna maximálních šířek i nové barvy. Zajímavé jsou i novinky v oblasti plotů. 
 

Po celém světě začínají být čím dál populárnější kompozitní materiály, které kromě dřevěné složky obsahují i složku plastovou. Díky tomu jsou kompozitní terasy odolnější vůči klimatickým i dalším vnějším vlivům, trvanlivější, bezpečnější a téměř bezúdržbové. I letos představily společnosti řadu významných novinek. 


Novinka 2015:  Prkno MAX
Novinka, která má za úkol maximálně okouzlit. Elegantní široké prkno MAX dodá terase zcela nový rozměr – širší plocha dovolí mnohem lépe vyniknout jakémukoliv vzoru na povrchu prkna. Terasa navíc působí nečekaně přitažlivě i díky nižšímu množství spár, než najdete u terasy složené z prken užšího profilu. Se šířkou téměř 20 cm patří mezi českými výrobci mezi ojedinělý produkt a obecně se jedná o jedno z nejširších prken na trhu. „Reagovali jsme na dlouhodobě vysokou poptávku mezi zákazníky po širokých prknech,“ říká Zuzana Krucká ze společnosti WPC – WOODPLASTIC.

Rozměry: 195 x 22/23 x 4000 mm
Hmotnost: 4,7/4,9 kg/bm
Nosnost: 450 kg/m2

Typy povrchu: STAR, FOREST, FOREST PLUS, STYLE PLUS
Barvy: cedar, teak, merbau, palisander, grey, inox, eben, latte

TIP pro vás? Plánujete-li stavbu schodiště navazujícího na vaši terasu, bazén či vířivku, není nic snadnějšího, než zvolit extra široké prkno MAX. Díky jeho téměř 20cm šířce dosáhnete ideální plochy schodnice pro pohodlný pohyb na schodišti. 

Plotovky s oboustranným embosováním „FOREST“

Další významnou novinku představují plotovky s oboustranným embosováním FOREST/FOREST PLUS. Takzvaná forestová struktura je nyní vytlačená na obou stranách plotovky oproti dosavadnímu vytlačení pouze z jedné strany

Nová barva – PALISANDER PLUS ve variantě FOREST
S letoškem přichází na trh rovněž nová barva, a to palisander plus. Jedná se o tmavě hnědý odstín s černým žíháním. Podle zkušeností  jsou tmavé barvy obecně velmi žádané. Tato barva je dostupná jak pro terasová prkna tak i u plotů. Sice se dosud odstín aplikoval například na produkty STYLE PLUS, nově však společnost nabízí tento odstín i pro variantu FOREST PLUS, kde žíhání krásně koresponduje s povrchovou strukturou prken.

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada