Josef Trnka (TPS)
Makroekonomika  |  22.02.2015 13:53:34

K čemu jsou dobré takové diskusní pořady?

Oficiální stránka pořadu Partie tv Prima anoncovala pro dnešní relaci zamyšlení nad stále většími obavami z válečných konfliktů ve světě. Jako podotázky byly uváděna  hrozba světové války,  proč taková varování stále častěji zaznívají  a zda jsme v bezpečí, nebo se i my máme obávat? Hosty Tomáše Hauptvogela byli: Bývalý ředitel kabinetu ministra obrany, Fratnišek Šulc, Lukáš Dyčka z Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany a poradce ministra obrany a válečný reportér TV Prima, Jan Novák, který v uplynulých dnech mapoval situaci na Ukrajině

Již z přehledu hostů  divák může dovodit, že relevance sdělení a předkládaných "argumentu" se nachází na jiné úrovni, než názory oficiálních činitelů, resp. stanovisek čelních zástupců parlamentních stran, a to již abstrahujeme od postojů činitelů států, kteří jsou v řešení aktuálních konfliktů zásadním způsobem angažováni. Můžeme si proto položit otázku, jaký přínos mají informace, hovořící kupříkladu o tom, že současná situace v jaké se nachází Libye v podstatě nemá souvislost s intervencí některých západních zemí, když byla výlučně letecká, i když je třeba připustit, že i omezeně pozemní.

Ostatně, kdo měl příležitost sledovat tento týden na ČT24 Události, komentáře na téma Ukrajina za účasti Jana Eichlera, Jaroslava Foldyny a Miroslava Kalouska, tak nemohl přehlédnout, že každý hodnotí a navrhuje odpovídající kroky "podle své planety." Zatímco první dva jmenovaní volili střízlivější cestu bez významnější ingerence Česka, tak Kalousek plédoval pro zbraňovou podporu Kyjeva. Každý ze zúčastněných předkládal své důvody, což nakonec vyvrcholilo Foldynovým doporučením místopředsedovi TOP 09, aby se osobně zapojil do konfliktu přímo na místě. Tak groteskní průběh dnešní debata neměla, Dyčka i Šulc se však ve svých postojích nejednou lišili, nicméně se shodli alespoň na tom, že dodávky zbraní na západ Ukrajiny by k ničemu neprospěly, aniž jeden nebo druhý popírali podporu separatistů ze strany Ruska. Pokud tedy pomineme samotný smysl dnešní Partie, tak alespoň konstatujme, že nejsolidněji z ní vyšel nejspíše reportér Novák, od kterého jsme se například dozvěděli, že v Debalceve nedodržovala příměří ani jedna strana i když všichni s kterými mluvili říkali, že chtějí mír. Nešťastní jsou především tamní lidé, kterých se nikdo neptá jestli chtějí žít na Ukrajině nebo v Rusku.  

Další informace a zajímavosti  zde, mimo jiné československou verzi světového bestseleru 50 odstínů šedi, nebo nedobré zkušenosti s nabídkami slevových portálů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688