Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  11.02.2015 17:30:02

Býčí výhled a 4 akciové tipy k tomu

V roce 2015 rally o více než 15 %? Proč ne. Investor Kenneth Fisher se o svůj optimistický výhled podělil se čtenáři magazínu Forbes.

Čtvrté kvartály v letech, kdy se v USA konají volby v polovině mandátu, přinášely v minulosti kladný výnos v 86,4 % případů, protože trhy podceňovaly jejich pozitivní efekty. Dobré období pro akcie pokračovalo zpravidla další dva kvartály. Historicky se jedná o řady tří nejúspěšnějších kvartálů po sobě.

Ve třetích letech prezidentských období americké akcie nevykázaly pokles od roku 1939 (s jedinou výjimkou -0,9 % v době, kdy se mluvilo o rozpadu eurozóny). Průměrný tříletý výnos byl 18,5 %.

Minulý leden se předpovědi růstu S&P 500 nakumulovaly kolem 6 %. Letos je konsenzus výkonu trhu zhruba 8 %. Minulý duben mohl pak býk na trzích zemřít jen dvěma způsoby - že by došel dech "úlevné rally", nebo by trh zaskočila nějaká hodně špatná zpráva. Současný tržní sentiment má daleko do euforie z teorie Johna Templetona, že býčí trhy se rodí z pesimismu, jsou krmeny skepticismem, dospívají v optimismu a umírají v euforii.

Eurofobové jsou opět na omylu. Žádná recese na obzoru, ačkoli si většina z nich myslí, že už zde dávno měla být nebo že brzy bude.

4 akciové tipy na rok 2014

Nucor

Nastal pravý čas na nákup akcií největšího severoamerického recyklátora a předního výrobce oceli. Zatímco v roce převládala stagnace výnosů z výstavby mimo rezidenční projekty, letos by se měla nastartovat. Světové problémy na trhu s ocelí jsou plně zahrnuty do ocenění akcií Nucoru. Prodává se na 80 % výnosů, 15násobku očekávaného zisku pro rok 2015 a s 3% dividendovým výnosem.

Nucor
NucorZdroj: Bloomberg

Verizon

Během roku 2014 nic překvapivého nepředvedl ani operátor Verizon. Rok 2015 by měl být lepší. Navyšování kapacity probíhá zároveň s oživením firemních výdajů tažených silnější ekonomikou. 12násobek zisků a 4,5% dividendový výnos jsou pozvánkou do portfolií investorů.

Verizon Communications
Zdroj: Bloomberg

GlaxoSmithKline

Analytici jsou v hodnocení této firmy mimořádně negativní. Je to jedna z nejvíce nenáviděných farmaceutických akcií, což vede kontrariány k tomu, že ji milují. Prodeje nových léků na dýchací problémy Breo a Anoro by měly vykompenzovat neúspěch léku na astma Advair rychlejším než očekávaným růstem. 6,1% dividendový výnos umožňuje investorům vyčkat, než se tržní sentiment zlepší.

GlaxoSmithKline
Zdroj: Bloomberg

BNP Paribas

Využijte slabého období pro tyto akcie. Na akcie BNP Paribas dopadly skandál s porušováním sankcí USA proti Íránu a obavy z evropské recese, vše by ale mělo brzy odeznít. Akcie se prodávají na 60% účetní hodnoty, 70% výnosů a 9násobku odhadovaných zisků pro rok 2016, to vše s 3,3% dividendovým výnosem.

BNP Paribas

Zdroj: Bloomberg

4 cesty, po nichž lze proplout bouří volatility

4 cesty, po nichž lze proplout bouří volatility

Vzhledem k extrémně nízkým úrokovým sazbám a hrozící bublině na dluhopisovému trhu je nyní obtížné hledat bezpečná aktiva mimo trh s akciemi. Tradiční bezpečné přístavy nabízejí mizivý, nebo dokonce záporný výnos. Výhrou ale už nejsou ani defenzivní akcie, například tituly ze síťových odvětví, protože již působí jako nadhodnocené. Smysluplných příležitostí k zajištění se proti tržní bouři povážlivě ubylo. Stratégové z Bespoke Investment Group ale prozrazují několik sázek na období zvýšené volatility

7 důvodů letos držet akcie Googlu

7 důvodů letos držet akcie Googlu

Google je velkým jménem ve světě technologií a téměř synonymem pro internetové vyhledávání. Akciím firmy se ale po většinu roku 2014 nedařilo. Přišel čas na nákupy za atraktivní  

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688